400 кандидати за “тренировъчния лагер” за IT новобранци на Немечек България

20 ентусиасти започват ударно обучение по 16 технологични теми в тримесечната програма RISE.

20 обещаващи IT таланти се пребориха в тежката конкуренция на 400 кандидати за мястото си в първия випуск на “тренировъчния лагер” за IT новобранци на Немечек България. RISE bootcamp стартира в средата на март и ще продължи три месеца, като участието в него е безплатно. Той се провежда с изключително интензивна програма по 16 технологични теми и екип от 24 ментори - 8 основни* и 16 тематични. Целта е на финала участниците да имат не само технологични умения, но и комплексна подготовка за пълноценен старт на IT кариерата си и да могат директно да влязат в реална работна среда.

“Много се радваме, че още с първото си издание нашият тренировъчен лагер предизвика такъв рекорден интерес. Това е ясен знак, че на самия старт на IT кариерата си хората имат нужда от сериозно и силно практически ориентирано обучение, за да се почувстват готови да влязат “в дълбокото”.”, обяснява Теодора Борисова, мениджър Наемане на таланти в Немечек България.

“Още по-щастливи сме, че срещнахме наистина мотивирани кандидати, които не се уплашиха от предизвикателствата и ударното темпо още във фазата на подбор. Заради силната конкуренция и интензивното натоварване вече ни сравняват с TOP GUN, но когато си положил големи усилия и си се борил за мястото си сред избраните, можеш с право да си горд със себе си.”, допълва тя.

В процеса на подбор кандидатите получиха възможността да се включат в демо версия на Rise Bootcamp, като преминаха през три примерни лекции и практически занятия, след което трябваше самостоятелно да се справят с поставени задачи. Над половината от регистрираните 400 участника приеха предизвикателството, а 50 успяха да представят завършен вариант на решения и по трите теми. Двайсетте избрани за първия випуск бяха определени финално след интервюта с менторите.

От тази седмица те вече имат активни занимания. Програмата обхваща 16 технологични теми - Program Lifecycle Basics, IO, Data Structures & Algorithms, Networking and Connectivity, OOP, Multithreading, Development and Methodology, Databases, Design Patterns, UI/UX, Web App Development, Software Architecture and Design Principles, Data Science and Machine Learning, Clean Code, Front-end Development и Cloud, Infrastructure & DevOps. Характерното за програмата е, че извън техническата подготовка основната цел е в този кратък срок участниците да получат комплексна подготовка, така че да могат да се включат пълноценно в реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

“RISE ще се провежда на живо в офиса ни в София, за да могат участниците да вземат максимума от живия контакт с менторите и да бъдат в реална работна среда. Обучението ще бъде между 4 и 6 часа всеки работен ден. Доказателство за високата мотивация на приетите е, че някои от тях ще пътуват от други градове.”, споделя Стефан Петков, Team Lead в Немечек България
Допълнителен стимул е възможността успешно завършилите да продължат директно работа на на Junior позиция в Немечек България. Те ще бъдат част от софтуерни екипи, които развиват международни проекти с различни технологии. Ще могат да запазят и интеракцията си с менторите от RISE.

400 кандидати за “тренировъчния лагер” за IT новобранци на Немечек България

Кандидатите споделят, че ключов фактор за интереса им към програмата е именно силният менторски екип и опитът на Немечек България в провеждането на обучения за млади IT ентусиасти.

Компанията организира Junior програми за стажанти целогодишно и e един от пионерите в сектора със специализирани летни “IT работилници” за ученици. Професионалисти от екипа на

“Немечек България” се включват като лектори в различни инициативи на университети, училища и професионални академии в България.

*Менторският екип на RISE:

Мирослав Кошутански, Technical Lead

Морети Георгиев, Team Lead

Стефан Петков, Team Lead

Владимир Янакиев, Junior Software Engineer

Зехра Илияз, Mobile Developer

Боряна Тодорова, QA Team Leader

Никола Хилендаров, Team Lead

Валентин Василев, Senior Software Engineer

Вижте още: