Пренесете се в царството на дивите орхидеи с богата културна програма на Фестивал на дивите цветя в Родопите! Тазгодишното издание ще се проведе от 21 до 29 юни в смолянските села Могилица, Момчиловци, Смилян, Сивино, Горна Арда и Кошница.

В рамките на Фестивал на дивите цветя ще се потопите в богатството на родопския фолклор и традиции, ще научите повече за цветната градина на България – Родопите и ще изпитате възможностите си с покачващи адреналина приключения. Програмата на фестивала се стреми да покаже дивите цветя във всичките им аспекти – цветята като символ, като билка, като аромат, като храна, като вдъхновение за изкуството и като извор на естетическа наслада.

Част от програмата на Фестивал на дивите цветя са фотопленери, посветени на родопските цветя; курс по ароматерапия и билкова козметика; дегустации на млечни продукти и традиционни родопски ястия; приключенски и ботанически турове в каньона на „Гарга дере“; велотур до изворите на Арда и походи до връх Ком и до прочутия „Кърджалийски камък” край село Момчиловци; много творчески ателиета и занимания за деца; фолклорно надпяване и надиграване с народни танци в село Смилян на 28 юни.

Елате в Родопите и се разходете по китните ливади с родопски крем, изживейте едно незабравимо приключение в каньона „Гарга дере“ и вертикалните градини с орфеевото цвете – силиврякът и  се насладете на вкуса на родопската кухня!

Фестивалът се организира от сдружение „Екоорганизация – Родопи“ в партньорство с местните читалища и кметства, Регионален исторически музей „Стою Шишков” и РЕКИЦ „Читалища“ – Смолян, както и с подкрепата на Община Смолян.

Тазгодишното издание на Фестивал на дивите цветя се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България.


Web страница: http://www.rhodopeflowersfestival.org/

Facebook страница: https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...