Wizz Air с три нови маршрута от Бургас

Те ще бъдат активни за летния сезон на 2022 г. и местата по тях са вече в продажба наwizzair.comили през мобилното приложение на WIZZ

Wizz Air, най-бързоразвиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, стартира три нови маршрута от БургасПолските перли Краков и Жешов, и красивият унгарски град Дебреценса трите нови дестинации, които WIZZ добавя от днес, 25 март, към мрежата си. 


Полетите ще бъдат изпълнявани през цялото лято на 2022 г., 2 пъти седмично, предоставяйки на клиентите удобна възможност кратка уикенд ваканция или по-дълга почивка.Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени отсамо 28.99 лв.* Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

Краков е един от най-красивите градове в ПолшаЗабележителностите му, сред които дворецът Вавел“ и базиликата „Дева Мария“, се определят като такива без аналог в Полша, като неслучайно са част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Освен с величествените си площади, сгради и дворци, Краков ще ви накара да го обикнете и с интересните си истории. Според една от легендитесъздател на града е митичният владетел Крак, който основал Краков върху хълма Вавел, над пещера, в която живеел дракон.

Жешове най-големият град в югоизточна Полша с население от малко над 200 000 души. Той има една от най-красивите старинни площади, на който е разположено Кметството. Градът впечатлява и със своята оживена атмосферакрасивата архитектура и един изключително любопитен Паметник на революционните дела.

Дебрецене вторият по големина град на Унгария. Той е известен като интeлeĸтyaлният цeнтъp нa cтpaнaтa, ĸaтo нaчaлoтo нa тaзи peпyтaция e пocтaвeнo c ocнoвaвaнeтo нa Kaлвиниcтĸияĸoлeж пpeз 1538 г.  днec, извecтeн ĸaтo Дeбpeцeнcĸи yнивepcитeт. Този интригуващ град е чудесна дестинация за уикенд пътуване, тъй като в него него ще откриете всичко: архитектура, музеи, галерии, воден парк със СПА, зоологическа градина и колоритна унгарска кухня.

Когато и да решат пътниците да посетят Краков, Жешов или Дебрецен,Wizz Air любезно им напомня да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си и туристическия застрахователен пакет на авиокомпанията, който покрива Covid-19**. По този начин пътниците могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят или просто искат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, ще могат да направят нова резервация за нов полет на WIZZ по свой избор. Възползването от тези услуги, които са допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air също така призовавапасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаятс най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване. Тъй като условията за влизане варират от държава в държава, авиокомпанията полага постоянни усилия, за да улесни пътниците в запознаването със съответните правила за пътуване до желаната дестинация, като непрекъснато подобрява своята Карта за планиране на пътувания. Цветно кодираната карта, която вече е достъпна за използване и на мобилни устройства, се актуализира автоматично ежедневно и включва контролен списък със специфични за всяка държава изисквания за тестване, карантина и сертификати за ваксина.

Вижте още: