100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите в София

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата "Александър Невски".

Георги Цанов от Контролния съвет на Съюза на международните превозвачи посочи:

"С това рязко покачване на горивата последния месец и половина това наруши нашия платежен баланс. Много от нашите клиенти не могат да разберат тази потребност, която ние имаме – да увеличаваме цените. Ние намаляваме работата, защото иначе това е пагубно и ще докара, особено по-малките превозвачи, до фалити.

Затова е много важно да бъде ограничена тази цена по някакъв начин, както е в другите държави, в Испания и Франция, с който държавата намалява цената на крайния потребител на горивата, да не се отразява в увеличаване на себестойността на повечето продукти."

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...