Илон Мъск сключи сделка за придобиването на "Туитър"

Мъск сключи сделка за придобиване на "Tуитър" за приблизително 44 млрд. долара, съобщи Асошиейтед прес.

Той се споразумя с управителния съвет на компанията, собственик на една от най-влиятелните социални мрежи в света, за цена от 54,20 долара за акция. "Туитър" ще стане частна компания, която няма да се търгува на фондовата борса, предаде Франс прес.

Така най-богатият човек в света става собственик на платформата, която обяви, че иска да придобие преди по-малко от две седмици, въпреки първоначалната съпротива на управителния съвет.

"Свободното слово е основата на една функционираща демокрация, а "Туитър" е дигиталният градски площад, където се дебатират важните въпроси за бъдещето на обществото", се казва в изявление на Мъск.

Акциите на компанията на Нюйоркската фондова борса спряха да се търгуват малко преди публикуването на изявлението. Те достигнаха близо 52 долара, като увеличиха стойността си с над 6 на сто към 17 ч. по Гринуич заради слуховете в американската преса за предстоящо придобиване на компанията от Мъск.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...