12-тото издание на Зелените Оскари е в разгара си

Зелените бизнеси, организации и личности са предизвикани да участват със своите проекти, кампании, инициативи и стратегии!

Вече е отворена платформата за кандидатстване в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2022". Надпреварата е в над 30 категории - 15 основни и останалите са допълнителни с опростен въпросник.

Всички детайли, срокове и категории може да откриете на сайта: green.b2bmedia.bg

Конкурсът натрупа своята история за повече от десетилетие и се утвърди като една уникална инициатива за България, дори и в периода на пандемията и бизнес предизвикателствата през 2020-2022. Идеята за него е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнеси, общини, неправителствени организации и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Надпреварата е за тези, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–чиста, по-здравословна и по-устойчива среда.

В новото си издание събитието е допълнено със специален Зелен приз на ОББ, както и нови категории, които отразяват усилията на бизнесите в условията на предизвикателства от различно естество.

Отново в конкурсната част ще участват медии със свои зелени инициативи и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.

Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.

Официалната церемония ще се проведе на 13 май 2022 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...