Acronis, глобален лидер в киберзащитата, посрещна през изминалата седмица стотици доставчици на услуги, риселъри и корпорации по време на Acronis #CyberFit Summit, който се състоя на красивия остров Яс Ротана, Абу Даби.

По време на събитието бяха обявени нови решения, клиентски истории на успеха, ексклузивни възможности за партньорство, както и образователни сесии, фокусирани върху бързонарастващите нужди от киберзащита.

С бързото развитие на ИТ инфраструктурата, Близкият Изток представлява атрактивна цел за хакерите. Само в ОАЕ, скорошен доклад показва 12% ръст на атаките със зловреден софтуер, което се случва в последните три месеца на 2019 г., в сравнение със същия период на предишната година.

На събитието бяха представени трите нови решения за киберзащита на Acronis - Acronis Cyber Protect, Acronis Cyber Platform, и Acronis Cyber Infrastructure

  • Acronis Cyber Protect - интегрира седем ключови опции за киберзащита в едно лесно за използване решение – включително създаване на резервни копия, възстановяване след аварии, основна защита срещу зловреден софтуер, удостоверяване и валидиране на автентичността на данните, оценка на уязвимостта, дистанционен мониторинг и мениджмънт.

  • Acronis Cyber Platform - предоставя на разработчиците и независимите доставчици на програмни решения възможност за обновяване, разширяване и интегриране на решенията за киберсигурност на Acronis.

  • Acronis Cyber Infrastructure - предоставя ефективна откъм разходи, лесна за използване и надеждна инфраструктура за киберзащита.

Близкият Изток е един от най-бързо растящите пазари за Acronis, с 6000 риселъри, които промотират и използват технологията на Аcronis в региона. Acronis #CyberFit Summit служи за събирателен хъб за много от тези компании, включително StarLink, един от най-бързо растящите дистрибутори, и Ingram Micro - един от най-големите световни дистрибутори на хардуерни, софтуерни и облачни решения.

Пазарът на облачни решения е област, която претърпява огромен растеж в Близкия Изток. Nidal Othman, Съосновател и Управляващ директор на StarLink, коментира: „Има приток на доставчици на облачни услуги, които влизат на рентабилния пазар на Северна Африка и Близкия Изток, който е оценен на 2.2 милиарда щатски долара и се очаква да нараства с 24 % средно годишно. Специално за ОАЕ, правителството отпуска много средства за облачни технологии, които да бъдат включени в проектите за смарт градове. Моментът е подходящ за Acronis, тъй като компанията се позиционира като доставчик, предоставящ всякакъв тип кибер защита на бизнеса. Също така, техният уникален подход към киберзащитата гарантира висока сигурност и лесен достъп до данните”.

Решенията на Acronis покриват всички Пет вектора на киберзащита— безопасност, достъпност, конфиденциалност, автентичност и сигурност (SAPAS) за всички данни, приложения и системи. Основателят и главен изпълнителен директор на Аcronis, Сергей Белоусов, сподели повече за това как това диференцира продуктите на Аcronis от другите на пазара днес: „Традиционният бекъп е мъртъв”, казва той. „Не е достатъчно да се осигури само един аспект на това как компанията има нужда да се защити. Нашите решения постоянно се променят, за да осигуряват холистична киберзащита, която гарантира не само безопасността и достъпа до данните, но също конфиденциалността, автентичността и сигурността им. Ние помагаме на компаниите да са сигурни, че техните данни не са били манипулирани или фалшифицирани по всякакъв начин. Искаме те да имат доверие в данните си.”

Вижте още: