Acronis Global Hybrid Cyber Summit 2020 привлече 9,500 професионалистиВсички презентации, речи и практически обучения от най-голямата световна среща на професионалисти по киберзащитата са достъпни при поискване напълно безплатно

Acronis, глобалният лидер в света на киберзащитата, финализира Acronis Global Hybrid Cyber Summit 2020, събирайки повече от 9,500 професионалисти от целия свят, които се интересуват от последните стратегии и технологичния напредък в сферата на киберзащитата

Проведено като виртуално събитие от 19 до 21 октомври, в тазгодишния Acronis Global Hybrid Cyber Summit 2020 се включиха повече от 150 лидери, експерти в киберсигурността, представители на бизнеса и спортни звезди, които проведоха 60 семинара. Записи от всички сесии са публично достъпни напълно безплатно до 20-ти декември.

Основателят и главният изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов каза: “Днешните предизвикателства на отдалечена работа, ИТ изискванията и киберзаплахите доведоха до увеличение на интереса към решенията и възможностите, които киберзащитата предлага – както за бизнеса, така и за доставчиците на услуги, които ги осигуряват. Успехът на Acronis Global Hybrid Cyber Summit 2020 показва това желание за знание. Екипи от ИТ професионалисти се включиха в обществото на Acronis, за да получат практически насоки, решения и стратегии, които веднага могат да използват. Гордеем се с това, че успяхме да организираме толкова полезно и информативно събитие.”

Дълготрайното влияние на COVID-19 върху информационните технологии

Докато много организации, започнаха 2020 година без намерение да мигрират към решенията, базирани на облак, или организирането на работа от вкъщи за персонала си, въздействието на COVID-19 направи тези условия задължителни. В резултат на това, най-често обсъжданата тема по време на събитието беше как скорошните промени, породени от глобалната пандемия, ще въздействат върху бъдещето на ИТ и киберсигурността.

Candid Wüest, Вицепрезидент по проучванията в киберзащитата в Acronis, предупреди ИТ екипите и доставчиците на услуги “да не правят грешки, защото хакерите знаят къде се намират важните данни и са готови да атакуват облака и новите услуги.” В резултат на това, киберзащитата, защитата на данни и възможностите за управление трябва да бъдат интегрирани, за да се предостави необходимата сигурност, която е необходима в този нов дигитален свят.

В своята реч, визионерът в киберзащитата Rene Bonvanie, бивш служител на Palo Alto Networks, отбеляза че новите инструменти, като изкуствения интелект и интеграцията, са единствения начин да се противопоставим на арсенала на днешните кибер хакери. Сегашните тенденции в кибер сигурността, каза той, трябва да подтикват партньорите на Acronis да помислят как защитават своите клиенти и също така как представят и предлагат своите решения.

Интерактивно преживяване по време на Acronis Global Hybrid Cyber Summit

Независимо, че Acronis Global Hybrid Cyber Summit беше представена виртуално тази година, тя беше проектирана, така че да осигури максимално персонално преживяване, с дейности и ресурси, които окуражаваха партньорските взаимоотношения и изграждането на обществена мрежа, която участниците, традиционно харесват, когато събитието се провежда на живо.

За втора година, Acronis Partner Awards беше специално събитие по време на глобалната кибер среща. Компанията посочи организациите, които участват в напредването при кибер сигурността, осигурявайки сигурна защита на бизнеса и пазарите навсякъде по света. Списъкът с носителите на наградите можете да видите тук.

Тазгодишното издание също включи уникални възможности за участниците да присъстват в кухнята на световно известен готвач, известна италианска винарна, теренът на футболен клуб Arsenal и други – всичко това, достъпно от домашния офис.

Ключови анонси по време на събитието

Acronis отправи три основни анонса, които се отнасят към бъдещето на компанията, по време на събитието:

  • Аcronis #CyberFit AcademyСтартира нова обучителна и сертификационна програма, проектирана, за да достави важни насоки на партньорите, относно това, как да предлагат, продават и използват решенията за киберзащита.

  • Разширяване на глобалната мрежа на Acronis от облачни центрове за данни – Acronis обяви своите планове да разшири глобалната си мрежа от облачни центрове за данни, включително новите съоръжения в Канада, Нова Зеландия и Бутан, както и 100 микро центъра за данни за развиващите се пазари.

  • Интеграцията на Аcronis Cyber Protect Cloud със Citrix Workspace – интегрирано решение на Acronis за управление на доставчиците на услуги, проектирано да увеличи защитата на активите на Citrix Workspace на своите клиенти, независимо къде ги използват.

Вижте още: