Интегрираната памет от решения осигурява пълна защита на гранични, крайни и средни центрове за мобилни данни

Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви пускането на пазара на няколко нови решения за киберзащита - Acronis Cyber Protect, Acronis Cyber Platform и Acronis Cyber Infrastructure, които коренно ще променят начина, по който индустрията се справя със съвременните предизвикателства за защита на данните и киберсигурността. 

Представени по време на Acronis Cyber Summit, който се проведе от 13 до 16 октомври в Маями, Флорида, новите решения предоставят съвременни способности за киберзащита, които да заменят традиционните решения, които вече не отговарят на съвременните ИТ предизвикателства. 

Способността да се доверяваме на данни е основно предизвикателство на съвременния дигитален свят за изпълнение на решения, управлявани от данни. Нарастващото прилагане на машинното обучение и изкуствения интелект позволява на бизнеса бързо и ефективно да взема бизнес решения, като същевременно изисква събирането, съхранението и използването на данни, на които може да се вярва. Нарастващият брой устройства и разпределението на данни между множество устройства, локации и облачни услуги създава сложност в инфраструктурата и тази децентрализирана инфраструктура е по-уязвима на кибератаки. Аcronis надгражда опита за защита на своите 500 000 бизнес клиенти и 5.5 милиона домашни потребители чрез Acronis Active Protection - технология, която предотврати над 400 000 атаки  за изнудване през 2018г., като спести на компании и частни лица щети на стойност стотици милиони долари. 

„Използването на данни в днешно време създава нови предизвикателства, с които компаниите никога не са се сблъсквали досега и техните традиционни решения не са били създаден да се справят с тях,” заяви Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Аcronis. „За посрещането на тези съвременни предизвикателства е необходим нов подход за управление и защита на данните, който се отнася до безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните. Acronis нарича тези решения петте вектора на киберзащита, или SAPAS, а нашият набор от решения за киберзащита е създаден специално, за да отговори на всички вектори. “

Новите и актуализирани решения, достъпни през световната мрежа на Аcronis от над 50 000 партньори, включват:

  • Acronis Cyber Protect интегрира седем ключови възможности за киберзащита в едно лесно за използване решение, включващо създаване на резервни копия, възстановяване при бедствия, защита на базата на изкуствен интелект срещу злонамерен софтуер, удостоверяване и проверка на автентичността на данните, оценки на уязвимостта, управление на софтуерни допълнения и отдалечен мониторинг и управление.
     
  • Acronis Cyber Platform предоставя на разработчиците и на независимите доставчици на софтуер възможността да персонализират, разширят и интегрират решенията на Acronis Cyber Protection.
     
  • Acronis Cyber Infrastructure осигурява рентабилна, лесна за използване и надеждна хиперконвергентна инфраструктура, оптимизирана за внедряване на киберзащита.

„Традиционно, киберсигурността и защитата на данните се разглеждат като отделни дисциплини, но желанията на компаниите за данни и анализи правят това разграничаване все по-трудно. Съветваме организациите да приемат тази промяна и да използват инициативите за растеж на данни и дигитална трансформация като възможност за възприемане на концепциите за киберзащита “, Андрю Смит, ръководител на научните изследвания, Enterprise Infrastructure. „Организациите, които се стремят към цялостна програма за киберзащита, ще бъдат по-добре защитени от загуба на данни, кражба на данни и манипулиране на данни.“

Новообявените решения на Аcronis осигуряват лесна, ефективна и сигурна киберзащита благодарение на пълната интеграция на ниво бизнес, потребителски интерфейс, управление, продукти и технологии. В резултат на това клиентите получават по-добра защита, по-висока наличност на системи и значително по-ниски режийни разходи в подкрепа на решението, отколкото всички други неинтегрирани решения.

Acronis Cyber Protect 

Acronis Cyber Protect е първото цялостно решение за киберзащита, включващо в себе си всички части на рамката за киберсигурност на Националния институт за стандарти и технологии - идентифициране, защита, откриване, реагиране и възстановяване. Всички възможности на Acronis Cyber Protect са достъпни чрез един лек инструмент, управляван от модерна конзола за управление с мрежово изпитване, оптимизиран за мобилни устройства.

Acronis Cyber Platform

Платформата е основата на всички услуги на Аcronis и разполага с поредица от приложно- програмни интерфейси, поддържани от комплекти за разработка на софтуери (SDK) и примерен код. Чрез достъпа до платформата партньорите могат да се разграничат от конкуренцията си, като защитават нови източници на данни, подкрепят нови места за съхранение на данни, прилагат нов инструментален софтуер за управление на данни и подобряват приложенията си с киберзащита.

„Аcronis е близък партньор и лидер на пазара“, казва Джеф Бишоп, главен продуктов директор на ConnectWise. Компанията развява знамето на иновациите високо в бързо нарастващото съсредоточавана на защитата на данните и киберсигурността. Радваме се да участваме в кибер платформата на Аcronis чрез  смислени взаимни интеграции, което със сигурност ще подобри преживяването на крайния потребител.“

Acronis Cyber Infrastructure 

Универсално софтуерно дефинирано инфраструктурно решение, което използва стандартен за индустрията хардуер и комбинира изчисления, софтуерно дефинирана мрежа, блок, файлове и работно натоварване за съхранение на обекти. Acronis Cyber Infrastructure предлага най-ниската цена на пазара за вторично съхранение и управление на данни, както и надеждна и сигурна среда за работа на киберплатформата на Аcronis  и решения, базирани на нея.

Вижте още: