Goldman Sachs осигурява финансиране на Acronis за придобивания, разрастване на инженерния екип и ускоряване на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с Acronis SCS

Acronis, световният лидер в киберзащитата, получи инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs, които оценяват компанията на над един милиард долара и дават възможност на Acronis да се разраства чрез нови придобивания, да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, да изгражда допълнителни центрове за данни. Също така,Acronis ще използва капитала за ускоряването на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с  Acronis SCS- независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор в Северна Америка.

Основана в Сингапур през 2003 и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis има повече от 1400 служители в 18 държави.На решенията на Acronis се доверяват повече от 5 милиона потребители и 500 000 предприятия, включително 80% от компаниите на Fortune 1000. Продуктите за кибер-защита на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 30 езика.

„Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud нараства с над 100%.Наскоро анонсирахме Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори.Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси.”

С полученото финансиране Acronis може да увеличи своите възможности чрез придобиване на нови екипи и технологии за ускоряване на развитието на продуктите на Acronis:

 • Acronis Cyber Protection решения за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурностна данните
   
 • Acronis Cyber Platform, която позволява на разработчици от трети страни персонализиране, разширяване и интегриране на киберзащитата в своите решения
   
 • Acronis Cyber Infrastructure, която осигурява най-ефективната и безопасна среда за изпълнение на решенията за киберзащита и съхранение на данни.
   
 • Acronis Cyber Architecture, която гарантира поверителността на даннитегарантира поверителността на данните и дава на клиентите пълен контрол върху тяхното местоположение.
   
 • Acronis Cyber Cloudдава възможност на доставчиците на услуги и големите ИТ компании да предоставят услуги за киберзащита на крайни клиенти.

„Радваме се да инвестираме в Acronis на този етап на изключително бърз растеж,” каза Holger Staude, вице президент на GS . „Традиционният пазар за създаване на резервни копия и защита на данните се променя, благодарение на иновативното решение Аcronis Cyber Protection.”

Инвестицията ще помогне на Acronis да ускори формирането на визията за киберзащита, която комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всичките пет вектора на киберзащита - чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS).

Разширяване на визията и екосистемата на Acronis Cyber Protection 

Предстоящия Acronis Global Cyber Summitще се проведе от 13 до 16 октомври 2019 г. в Маями.Срещата на най-високо ниво ще бъде най-голямото събиране на доставчици на услуги, дистрибутори и разработчици на софтуер, посветено на изграждането на стабилен бизнес чрез Acronis Cyber Platform, предоставяща киберзащита на организации с  всякакъв размер.

За да научите повече за Acronis Global Cyber Summit, кликнете тук.

Вижте още: