Кирил Татаринов стана Executive Vice Chairman на Acronis Ветеранът в индустрията и член на съвета на директорите на Acronis допринася с богатия си опит и знания за ускоряването на изпълнението на киберстратегията на Acronis и стимулирането на експоненциалния растеж на бизнеса

Acronis, световният лидер в киберзащитата, обяви назначаването на Кирил Татаринов за Executive Vice Chairmanс цел подпомагане на компанията в нейната следващата фаза на растеж. Той е ветеран в индустрията с над 30 години опит в областта на бизнеса и технологиите. Татаринов е част от борда на директорите на Acronis от декември 2018 г. Преди това е заемал ръководни позиции в софтуерни корпорации като Citrix Systems и Microsoft.

Опитът на Татаринов при изпълнението на ефективни продуктови стратегии, задълбочените му познания за корпоративните ИТ, богатството от знания за мащабирането на иновативния технологичен бизнес и развиването на успешен партньорски канал ще помогне на Acronis да продължи да изгражда своята стратегия за киберзащита в целия корпоративен сектор, за да бъде сигурно, че швейцарско-сингапурската компания изпълнява своите смели стратегически цели.

"След като работи в борда през последните месеци, сега Кирил ще заеме по-активна роля в компанията", заяви Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.„Кирил ще бъде активен член, който ще подпомага ускоряването на изпълнението на киберстратегията на Acronis и увеличаването на бизнеса с Acronis Cyber Platform и Acronis Cyber Infrastructure.Неговият опит в сферата на иновациите ще ни помогне да предоставим удобна, ефективна и сигурна киберзащита на клиенти с всякакъв размер.“

Кирил Татаринов има опит в изграждането и ръководството на бизнес за няколко милиарда долара.Съвсем наскоро той беше президент и главен изпълнителен директор на Cytrix Systems.Под негово ръководство Citrix представи своята нова визия и стратегия и значително усъвършенствана корпоративна култура, с акцент върху иновациите и трансформацията в облака.

Преди да се присъедини към Cytrix, Татаринов е работил 13 години в Microsoft, заемайки различни ръководни роли. В момента е член на бордовете на Avalog и Acumatica, ментор на няколко стартъпа в областта на технологиите и експертен съветник на индустриални инвестиционни фирми.

„Acronis е световен лидер в киберзащитата и с нетърпение очакввам да работим в тясно сътрудничество с управленския екип, за да помогна за по-нататъшното ускоряване на растежа, като същевременно гарантирам, че компанията продължава да бъде съсредоточена върху удовлетворяването на нуждите на клиентите за защита на техните цифрови активи с удобна, ефективна и сигурна киберзащита “, каза Татаринов.

Вижте още: