Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България  с две номинации за „Наградите на германската икономика в България“Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш е номиниран в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“

Behr-Hella Thermocontrol  (BHTC) България получи две номинации на престижното издание на „Наградите на германската икономика в България“ за дейността си през 2018 г. Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш продължава да се състезава както в категорията „Голямо предприятие“, така и за приза „Социален ангажимент“. „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г. ще бъдат връчени на официална церемония на 24 януари 2019 г. от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.

През 2018 г. Behr-Hella Thermocontrol (BHTC)отбеляза 5 години от стъпването си в България. Първоначалната инвестиция на компанията у нас е ок. 43,5 млн. лв. През  ноември 2018 г. BHTC България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”. Инвестицията е изцяло за придобиване на нови дълготрайни материални активи за близо 32 млн. лева. Съоръжението ще бъде разположено на площ от 6 480 кв. м. С него броят на производствените линии в BHTC България ще се удвои, а производственият капацитет ще нарасне с 80%. Компанията е значим работодател както за Икономическата зона „София – Божурище“, така и за близките населени места. В предприятието работят 580 души, а с разширяването на производствената дейност през 2019 г. немската компания ще открие още над 250работни места. 

BHTC България има изградена цялостна стратегия за корпоративна социална отговорност и подкрепя каузи, свързани с дуалното обучение и висшето образование, науката, спортни инициативи, инициативи, свързани с опазване на околната среда, подкрепа на нуждаещи се деца, юноши и семейства, както и подкрепа на местни проекти, част от културния живот на гр. Божурище, където се намира производствената база на компанията. BHTC България има и изградена специализирана въвеждаща програма за новопостъпили служители с цел по-бърза адаптация и интеграция в екипа. Компанията създава специален тренинг център за въвеждащото обучение. 

В края на 2018 г. BHTC Българиястартира и своята нова социално отговорна инициатива „Подай ръка – дари усмивка и надежда“. Чрез нея компанията и целият екип на BHTC избират каузи и помагат на хора в неравностойно положение. 

1541659-1 

Вижте още: