Шведският бизнес в България вече има официално представителство – „SweCham Bulgaria“На официално събитие на 17.01.2019г. беше даден старт на шведско-българска търговска камара „SweCham Bulgaria”. В редиците на новосъздадената организация влизат едни от най-големите инвеститори на българския пазар. Основна цел на SweCham Bulgaria е развитието на бизнес отношенията между двете страни и спомагане за ползотворното им сътрудничество. 

Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите отношения между двете държави. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“ сподели председателят на новата организация е Стефан Бенгтссон. Пред събралите се представители на шведския и българския бизнес, както  и представители на политическия елит,  зам. министърът на икономиката Лили Иванова посочи, че през през миналата година до месец октомври стокообменът между двете държави е на стойност 342 970 милиона евро и реализира ръст от 11.3 %. „Бих искала да Ви уверя в готовността ни да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България.“

Посланикът на Кралство Швеция за България – Луиз Бергхолм пожела “Много добър старт на новата година” и добави, че е горда със силното присъствие на шведските компании в България. 

Специални гости на събитието бяха представители на шведската държавна организация „Business Sweden”, които направиха кратък преглед на шведско-българските отношения и инвестиции днес.

Facebook:SweCham Bulgaria

www.swechambulgaria.org

Шведският бизнес в България вече има официално представителство – „SweCham Bulgaria“ 

Вижте още: