BHTC България с признание за  „Инвеститор в знанието“ на наградите за „Отговорен бизнесПрограмата“Подкрепа за развитие и успех“ се отличи сред 111 проекта с кауза 

Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния браншBehr-Hella Thermocontrol  (BHTC) България получи признание за реализацията на образователната си програма „Подкрепа за развитие и успех“.  

Компанията бе номинирана в категорията „Инвеститор в знанието“ в 16-ото издание на „Годишните награди за отговорен бизнес“ на Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Образователният проект „Подкрепа за развитие и успех“  успя да се отличи сред 111 корпоративни проекта с кауза, кандидатствали в тазгодишното издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие в България.

„Подкрепа за развитие и успех“ обединява всички дейности на BHTC България, насочени към инвестиция в българското образование, насърчаване, запазване и привличане на младите таланти  у нас. Още от стъпването си в България през 2013 г. компанията  подкрепя образованието, културата и изкуствата с цел създаване на среда и условия за по-доброто развитие на младите хора и преодоляване на проблемите, свързани с липсата на средства за по-висока квалификация и осъвременяване в сектора. 

„Екипът на BHTC силно вярва, че полагайки дългосрочни усилия и отделяйки средства в сферата на образованието ще допринесе за засилване на мотивацията у младите хора за стремеж към по-добра професионална реализация и бъдеще“, споделя мениджърът „Човешки ресурси“ на BHTC България г-жа Станка Стоянова. „Компанията ни подкрепя дуалното образование в България. Работим в тясно сътрудничество с професионалните гимназии и техникуми, с техникума по електроника „Джон Атанасов“, техническите и икономическите университети, неправителствени организации, подкрепящи образователни каузи – фондация bCauseи фондация „Сирак“. Всяка година BHTC България организира „Дни на отворените врати“, по време на които запознава учениците и студентите с дейността на компанията и възможностите за професионално развитие и платени стажове при нас“, допълва още тя. 

Като стъпка в дългосрочното развитие на програмата си „Подкрепа за развитие и успех“  BHTC България  взема активно участие и в първата по рода си кръгла маса на тема „Бизнес и образование – перспективи ипредизвикателства“, организирана от изпълнителния директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес. 

BHTC България с признание за  „Инвеститор в знанието“ на наградите за „Отговорен бизнес 

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...