Българската агенция за инвестиции и Schneider Electric подписаха споразумение за сътрудничествоSchneider Electric отваря вратите на завода си за демонстрация на високоефективни Smart Factory технологии пред чуждестранни инвеститори

Френската компания Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията и дългогодишен инвеститор в България, подписа споразумение за сътрудничество с Българската агенция за инвестиции. Официалното събитие се състоя в Пловдив, където се намира високоефективната „умна“ фабрика на компанията. Своите подписи под споразумението положиха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев и г-н Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.

На събитието присъстваха още г-н Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, както и г-н Здравко Димитров, кмет на Пловдив, и неговият заместник г-н Стефан Стоянов. Инициативата се осъществява с посредничеството на Френско-българската търговска камара, представена на подписването от председателя ѝ г-н Стефан Делайе.

Споразумението идва седмица, след като заводът на Schneider Electric в Пловдив получи вътрешен международен сертификат за Smart Factory. Чрез този документ Българската агенция за инвестиции приема фабриката на френския енергиен гигант в Пловдив за демонстрационна фабрика за Smart Factory технологии, чрез които се дигитализират успешно методите за производство. По този повод официален гост на събитието от страна на Schneider беше и г-н Мурад Тамуд, глобален директор „Производствени операции“ в Schneider Electric, базиран в Хонг Конг.

Чрез споразумението за сътрудничество Агенцията за инвестиции официализира едни вече съществуващи отношения със завода на Schneider Electric. Символично екипът ни става по-голям с това, защото и Schneider ще ни сътрудничи като приема наши потенциални партньори, за да им представим заедно България като дестинация за успешни инвестиции“, сподели Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Schneider Electric се стреми да бъде лидер във всички сфери, в които работи, и основният ни фокус винаги е бил върху технологиите. Надяваме се примерът на нашето успешно развитие тук да убеди още инвеститори да заложат на България“, сподели Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.

Българската агенция за инвестиции и Schneider Electric подписаха споразумение за сътрудничество

Вижте още: