1422101XII-тото издание на Дните на Белгия в България предлага бизнес експертиза, класическа музика и кулинарни изкушения.

Добри практики в обмяната на експертиза и ноу-хау, бизнес награди, класически музикални концерти, белгийски шоколад и българско вино  - това предлагат на бизнес общността в столицата традиционните Дни на Белгия в България. Те се провеждат за дванадесета поредна година от 06 до 09 ноември, за да възнаградят заслужено всички компании, участвали в развитието на българо-белгийските бизнес и културни отношения през годината. Инициативата се организира от Посолството на Белгия в София и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“, в който членуват значителен брой белгийски компании, опериращи у нас. Патрон на кампанията е посланикът на Кралство Белгия у нас Н. Пр. Франсоа Бонтан

Тазгодишният фестивал е под надслов Обмен на експертиза и ноу-хау и се откри на 06 ноември с класически концерт на Камерен ансамбъл „Арбанаси“. Същата формация се изяви отново и на 07 ноември, вторник, в Студио 1 на БНР. С мотото на събитието българо-белгийската общност поставя акцент върху определящата роля на споделянето на опит и знание между компаниите, работещи в двете страни.

1422101-1 

Същинската бизнес част на инициативата се проведе вчера, 07 ноември. Тя се състоя от дискусия на тема “Бизнес, обмен на експертиза и ноу-хау, последвана от  кратки представяния от компаниите - участници в надпреварата за бизнес награди „Примус Интер Парес“ 2017, които се раздават всяка година от белгийската бизнес общност за принос в развитието на отношенията между България и Белгия. В края на вечерта журито обяви на нарочна церемония и победителите в конкурса. С първото  място бе отличена компанията DSN, които според журито и публиката, представиха най-вдъхновяваща презентация. Второто място в надпреварата беше отредено на Мелексис, а третото място беше отредено за Солвей Соди.

Дегустация на белгийски шоколад и българско вино ще разведри сетивата на 08 ноември, а след нея е планирано и юбилейно представяне на част от компаниите в ББЛ Бизнес клуб.

Последната вечер на поредицата събития ще предложи чисто забавление за бизнес общността. Боулинг турнирът на корпоративните отбори на компаниите от клуба цели да изгради приятелски контакти и доброжелателна конкуренция между тях, като така подкрепи бизнес целите и развитието им в бъдеще.  

Повече за 12-тите Дни на Белгия в България ще намерите на www.bblbg.com.

Вижте още: