1424352Над 30 топ готвачи присъстваха на представянето на продуктите на ирландската компания Hayles Fine Foods в резиденцията на посланика на Ирландия Н.Пр. г-н Майкъл Форбс. Сред тях бяха шеф-готвачите на кулинарни училища, 4- и 5-звездни хотели, собственици и готвачи от популярни заведения в София, журналисти.

Hayles Fine Foods е представител за България на фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството в Ирландия. Селекцията на месото за българския пазар се извършва от наследника на фамилията и управител Пол Хейлс.

Компанията вече предлага у нас висококачествено агнешко месо, сирене чедър, масло и телешко от традиционните ирландски породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Всички продукти на марката са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и носят знака за висококачествени храни в Ирландия.

По време на събитието шеф-готвачът Николай Димов и младата кулинарна надежда Нина Тодорова презентираха продуктите като приготвиха изисквани ястия от телешко и агнешко месо по традиционни ирландски рецепти.

Шеф-готвач Димов има над 23 години опит. Работил е в редица известни български и чуждестранни ресторанти. По рецепти на българина готвят в над 10 държави, сред които Китай, Виетнам, Гърция, Испания, Турция.

Нина Тодорова е собственик и издател на куринарния сайт kulinaria.net.

„Много скоро продуктите ни ще могат да бъдат поръчвани чрез платформата за онлайн продажби на www.haylesfoods.com. Българските потребители ще могат да опитат първокласно телешко и агнешко месо на достъпни цени. В сайта ще публикуваме и рецепти като по този начин искаме да обогатим познанията на българите как лесно да приготвят телешко“, каза Пол Хейлс.

Ирландия е известна с  иновациите си в областта на безопасността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната програма Origin Green за развитие и устойчивост, разработена от Ирландския съвет по храните, демонстрира ангажимента на ирландските производители на храни и напитки да работят по устойчив начин за здравословното хранене. 

 

Вижте още: