Кацна първият самолет на Qatar Airways по директната линия Доха-София  Най-добрата авиокомпания в света предлага четири директни полета седмично от и към международното летище „Хамад“
 
Qatar Airways празнува възобновяването на своите директни полети между Доха и София от 16 декември 2021 г. Подновяването на полетите от най-доброто летище в света „Хамад“ до българската столица без междинно кацане предоставя по-голям избор и безпроблемна свързаност на българските и международните пътници.

Авиокомпанията, носител на най-високите отличия в бранша, изпълнява директните полети до София с модерен Airbus A320, предлагащ 12 места в бизнес класа с луксозни кресла, трансформиращи се в 79 инча дълги и 21 инча широки удобни легла, и 120 места в икономична класа. Всички пътници могат да се възползват от услугата Oryx One, която им позволява да работят или да се забавляват, както и от несравнимо кулинарно изживяване на борда.

„През тази година Qatar Airways празнува 10-годишнината от първия полет между Доха и София, а с възобновените директните полети предоставя на българсктите пътници възможност да стигнат до повече от 140 дестинации чрез най-доброто международно летище в света „Хамад“. Независимо дали посещават Близкия изток по работа или се наслаждават на ваканция на Малдивите, Сейшелите или Танзания, те могат да разчитат на незабравимо петзвездно пътуване при най-високи стандарти за здраве и безопасност. Възстановените директни полети ще направят още по-лесно за пътуващите от цял ​​свят да посетят България - уникална страна, която предлага по нещо за всеки. С безпроблемната свързаност на Qatar Airways те ще могат по-лесно да се насладят на спиращата дъха природа, древната култура, лечебните минерални извори, зашеметяващите ски писти и Черно море”, коментира главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group Негово Превъзходителство Акбар Ал Бакер.

„Българските и международни пътници могат да очакват само най-доброто, когато пътуват с възстановените директни полети на Qatar Airways между Доха и София. Във всеки полет ние предлагаме най-високата класа на клиентско изживяване. Qatar Airways получи признанието за авиокомпания на годината от Skytrax заради изключителното обслужването на международния си екипаж, в който има и много български професионалисти с дългогодишен опит. С нетърпение очакваме да посрещнем нашите пътници на борда на възобновените директни полети“, коментира Росен Димитров, главен директор „Клиентско изживяване“ на Qatar Airways.

„Директните полети на Qatar Airways между София и Доха ще предоставят възможност на пътниците на летище София да пътуват до над 140 атрактивни дестинации по бизнес или туризъм. Пътниците от Доха ще могат да опознаят културното наследство на София и природните красоти на България и през четирите сезона чрез вътрешните полети от София до морските градове Варна и Бургас", каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“, оператор на летище София.  

Qatar Airways продължава да прилага своята гъвкава политика за резервации, която предлага неограничен брой промени в датите и дестинациите на пътуване, както и възстановяване на суми без такси за всички билети, издадени за пътуване до 31 май 2022 г.

Qatar Airways предлага 4 директни полета седмично - всеки понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Доха (DOH) до София (SOF) QR 227: излита в 09:15 часа, каца в 13:20 часа /местно време/

София (SOF) до Доха (DOH) QR 228: излита в 16:05 часа, каца в 21:45 часа /местно време/
 
Международните отличия на Qatar Airways:

Qatar Airways е обявена за „Авиокомпания на годината“ от международната организация за оценка на въздушния транспорт Skytrax в допълнение към още пет награди в различни престижни категории.  Авиокомпанията продължава да носи най-високите отличия в индустрията като печели първата награда за безпрецедентния шести път (през 2011, 2012, 2015, 2017, 2019 и 2021). Международното летище „Хамад“ бе признато за „Най-доброто летище в света 2021“ като се класира на първо място в наградите на Skytrax World Airport Awards 2021.

Qatar Airways е първата глобална авиокомпания в света, която получи престижната 5-звездна оценка за безопасност на авиокомпаниите „COVID-19 Airline Safety Rating by Skytrax“. Признанието продължава успеха на международното летище „Хамад“, което е първото летище в Близкия изток и Азия, наградено с 5-звезден рейтинг за безопасност „Skytrax 5-Star COVID-19 Airport Safety Rating“. Тези награди дават сигурност на пътниците по целия свят, че мерките за здраве и безопасност на авиокомпанията отговарят на възможно най-високите стандарти за професионален, независим контрол и оценка.

Кацна първият самолет на Qatar Airways по директната линия Доха-София

Вижте още: