карго-партнер България разширява бизнеса си в МакедонияБългарският клон на карго-партнер разширява мрежата си с нов представителен офис в Скопие, Македония. По-рано тази година, компанията получи ТАПА А сертификат за своя логистичен център в София, който заработи през лятото на 2018. 

В началото на 2019, международната транспортна и логистична компания карго-партнер откри нов офис в Скопие, Македония, който е под управлението на  българското ръководство. В момента централното управление на фирмата за страната е позиционирано в София, където се намира и складовата база с капацитет от 22 000 палетоместа.Фирмата разполага също с представителства в Пловдив и Варна. 

Антон Стойков, управител, разказа : „Локацията в Скопие е стратегически избрана, заради голямото търсене на логистични услуги между България и нашата съседка. Следвайки тенденциите и огромния потенциал, ние ще фокусираме усилията си в експорт и импорт от и до Македония с цел да продължим устойчивото развитие на нашата компания.“ 

Статистиката сочи, че съседната ни държава изнася основно храни и метали, а внася машини, горива и химикали. Македонските фирми работят с партньори от Сърбия, България и Германия. Офисът в Скопие ще предлага на клиентите пълния набор от логистични решения с въздушен, морски, железопътен и сухопътен транспорт и професионално консултиране. Ръководството на карго-партнер планира да стартира регулярна групажна линия между Скопие и София до края на март. 

Транспортът в района е улеснен за клиентите на карго-партнер, благодарение на статуса за Одобрен икономически оператор. В допълнение логистичния доставчик получи сертификат ТАПА А в началото на месеца. Той е доказателство за сигурност на пратките по време на цялата верига на доставки. Сертификатът се издава от  организацията ТАПА ( Асоциация за защита на транспортните активи), която се бори с престъпността в транспорта на карго-товари. Логистичният център на карго-партнер е изграден с последни технологии и системи за видеонаблюдение и сигурност. 

Антон Стойков е горд от международното признание „Ние сме една от малкото компании в страната, които притежават ТАПА А. Успяхме да преминем сериозен одит без забележки и отчета потвърди най-високото ниво на сигурност в логистичния ни център. Този документ ни дава ключово предимство на пазара на логистични услуги в България и осигурява отличен сервиз за нашите клиенти.“

карго-партнер е логистична компания с над 15 години опит на българския пазар. Фирмата разполага със собствена складова база с капацитет от 22 000 палетоместа  до летище София. Във фирмата работят 115 служители, които ежедневно организират транспорта и съхранението на пратки от цял свят. Най- конкурентното предимство на карго-партнер е 24/7 линия за спешни пратки. 

Вижте още: