От мечта до реалност – пътят на един предприемачИлия Дечков от „Хенси“ споделя за своя опит със стартирането на бизнес и за нуждата от консултант в този процес

Практическият форум „Пътят на предприемача“ ще се проведе на 9 февруари от 9.00 ч. в бар ТЕАТРО (бивш „Модерен театър“, ул. Върбица 12, гр. София). Събитието е насочено към всеки, насочил се към създаването и развитието на собствен бизнес, както и към хората, които търсят мотивацията и подходящите инструменти да го направят. Организатор на форума е Consendo Bulgaria – компания, която предоставя консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица. Част от екипа на Consendo са експерти с повече от 10 години опит в счетоводството, IT услугите и финансовото консултиране.

Една от основните цели на „Пътят на предприемача“ е да подчертае ключовото място на консултанта в процеса по създаване на една фирма и да открои необходимостта да се търси професионален съвет и съдействие като оптимално решение при стартирането на бизнес.

„Интересен факт е, че при наличието на добри ментори повечето трудности, които в началото са уж невъзможни, изглеждат далеч по-постижими“ – споделя Илия Дечков, създател и изпълнителен директор на „Хенси“. През 2017 г. той печели финансиране по програмата на Министерството на икономиката "Техностарт 3 – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България" за разработване на прототип на иновативен и ергономичен кликър/презентър. Днес Илия успешно ръководи компанията, уповавайки се на съветите, които получава от специалистите на Consendo България.

„Екипът на Consendo не само пое счетоводството на моята новооткрита фирма – те бяха като мой CFO (Chief Financial Officer). Съветваха ме как да оптимизирам разходите си, какви следващи стъпки да направя и как по-оптимално да развия своята фирма“ – пояснява Илия. Той допълва, че най-добрият съвет, който може да даде на всеки, който тепърва поема по пътя на предприемачеството, е възможно най-рано да се обърне и довери на консултант – решение, което ще му спести не само пари, но и много време.

Програмата на „Пътят на предприемача“ проследява основните стъпки и действия, които създаването на собствена компания води след себе си, и цели да предостави на участниците практически съвети и да ги постави в реални ситуации, с които биха се сблъскали по своя път към успеха.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...