Kарго-Партнер разширява своето портфолио от услуги
Логистичната компания карго-партнер наскоро разшири портфолиото си с нови складови услуги, доставки до крайни клиенти и допълнителни операции, за да отговори на променящите се изисквания на бранша. В момента тя предлага пълно портфолио от въздушен, морски, железопътен, сухопътен транспорт и складови решения.

В своя логистичен център в София, компанията предлага складиране и услуги с добавена стойност за водещ производител на шоколадови изделия. Обработват се над 1000 палета с шоколадови изделия седмично, а предоставяните услуги включват съхранение, етикетиране, окомплектоване, както и сглобяване рекламни щандове с изделия за супермаркети.

От откриването на логистичния център в Прага през 2019 г., компанията непрекъснато разширява своята дейност, като освен складиране и услуги с добавена стойност, карго-партнер предлага и решения за доставка на пратки под температурен контрол. Един от клиентите на компанията в Прага е водещ производител на екологични млечни продукти. Щефан Краутер, главен изпълнителен директор на карго-партнер, обяснява: „Поради краткия си срок на годност, млечните продукти изискват строг температурен контрол и възможно най-бърза доставка. Ние гарантираме, че продуктите се съхраняват при постоянна температура от +2 до +8 °C и достигат до крайния потребител бързо и безопасно.“

Транспортът на прясна риба е част от ежедневните логистични решения, които предоставя екипът на Карго-партнер в Измир, Турция. Измир е третият по големина град в Турция и дом на някои от най-важните износители на прясна риба в региона. През 2020 г. логистичният доставчик е организирал износа на приблизително 1800 тона прясна риба и  морски дарове от града.

Екипът на карго-партнер в Сърбия е експерт в транспортирането на мостри на храни. Местните производители на хранителни продукти редовно изпращат мостри до потенциални клиенти в Централна Европа или Далечния Изток. карго-партнер им предоставя цялостно решение за транспортиране на чувствителните към температурни промени плодове, зеленчуци и тестени изделия с въздушен транспорт. Обхватът на услугите включва товарене и доставка в специални хладилни автомобили, съхранение с постоянна температура, кръстосана проверка на документи, митническо освобождаване и контрол на студената верига на доставки.

В карго-партнер към момента работят повече от 3600 служители в над 40 държави по целия свят. Тя е основана през 1983 г. и днес генерира оборот от над един милиард евро годишно. С почти 40 години опит в информационните технологии и оптимизацията на веригата за доставки, компанията проектира персонализирани услуги за широк спектър от индустрии, за да създаде конкурентни предимства за своите клиенти по целия свят.

Вижте още: