Международния ден на жената предприемач за първи път се празнува и в БългарияВъв вторник, 27 ноември, в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ 124) от 15.00 ч. до 18.00 ч. Асоциация на жените предприемачи в България "Селена" организира събитие, с което да отбележи за първи път в България Деня на жената предприемач. Призивът на Асоциацията е „да отпразнуваме, овластим и подкрепим жените предприемачи по света“.

Сред лекторите в панелите на събитието ще са:

  • ·Марина Стефанова - експерт устойчиво развитие и КСО,
  • ·Габриела Апостолова – заместник-председател на Асоциацията на жените предприемачи в България “Селена”, управляващ съдружник и съосновател на българска софтуерна компания с повече от 10-годишен опит в ИТ технологиите,
  • ·Жюстин Томс - академичен преподавател, социален предприемач, маркетолог, лектор и автор,
  • ·Елица Стоилова - основател и СЕО на Umni, български стартъп, който се занимава с автоматизация на комуникацията на бизнеса с клиентите и на други процеси посредством софтуерно решение, известно като чатбот,
  • ·Павлина Джартова - магистър по политология, няколко години практикува професията си в правителствения сектор,
  • ·Ивелина Атанасова – предприемач с над 10 години опит в областта на маркетинга и рекламата, консултант по бизнес развитие и стратегически маркетинг, основател на първата българска инициатива за повишаване на дигиталната грамотност на съвременните учители, родители и деца - DigitalKidZ.

Организацията на Деня на жената предприемач (WEDO) и международната кампания #ChooseWOMEN е неправителствена, доброволческа организация. Движението има за цел да обърне внимание и да образова обществото по отношение на важността да бъдат овластени жените от бизнеса по света. WEDO събира бизнес лидери, лица, носещи промяна в обществото, водещи държавници и представители на гражданското общество в сътрудничество, с цел да се намери решение в критични зони на предприемаческата екосистема, образование и политики, които да овластят жените в бизнеса.

WEDO се празнува от Обединените нации и в 144 държави и 110 университета и институти по цял свят, за да подпомогне промяната и развитието на 250 милиона момичета по цял свят, които живеят в бедност. Когато жените имат икономическа независимост, обществото, регионите и държавите просперират, това води и до глобален план и изкореняване на бедността.

Жените изработват 66% от работата в световен мащаб и въпреки всичко получават само 10% от доходите. В същото време те взимат решенията за 85% от покупките и контролират 20 трилиона долара. Денят на жената предприемач (WED) представлява движение, което продължава да е активно през цялата година в подкрепа на жените предприемачи по цял свят. WED вдъхновява жени лидери, иноватори и предприемачи да развият своите стартъпи, да стимулират икономическото и социалното развитие на общностите, в които живеят.

Партньорската организация ComSy създаде мобилно приложение по повод отбелязването на Световния ден на жената предприемач в България. Конференцията по случай честването ще се излъчва на живо в приложението във вторник, 27 ноември, от 15.20 ч. Хората в залата и тези извън нея, които не успеят да присъстват лично, имат възможност да задават своите въпроси към участниците в дискусията. ComSy WED Meeting може да бъде изтеглено от Google Play.

Международния ден на жената предприемач за първи път се празнува и в България

Вижте още:

На 30 септември в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско Американският университет в България (АУБ) събира свои приятели и поддръжници на целодневен благотворителен голф...