Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект Един от най-големите световни производители на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”.

Инвестицията е изцяло за придобиване на нови дълготрайни материални активи на стойност 31 619 130 лв. Сертификатът бе връчен на г-н Мартин Ниланд, изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol България, от министъра на икономиката г-н Емил Караниколов.

На церемонията в Министерството на икономиката присъстваха още г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и г-жа Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“. 

Министър Караниколов  поздрави г-н Мартин Ниланд за това, че BHTC остава трайно в България и продължава да инвестира у нас. Той се ангажира да продължи да подкрепя инвеститорите за преодоляване на предизвикателствата, с които те се сблъскват всеки ден, включително и за подобряване на инфраструктурата.

„Благодарни сме за признанието от страна на българското правителство. Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България постигна много за относително краткия период от 5 години, а новите инвестиции и добрите взаимоотношения с българското правителство свидетелстват за дългосрочните ни планове в България. Изключително ценно е, че с разширението на производствения си капацитет ще открием още над  250 нови работни места“, сподели изпълнителният директор на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България г-н Мартин Ниланд. 

Новата производствена линия на BHTC България ще бъде разположена на площ от 6 480 кв. м и ще обслужва нови проекти на клиентите на компанията.  С новите служители екипът на BHTC България ще надхвърли 700 души – шест пъти повече от 2013 г., когато Behr-Hella Thermocontrol започва дейността си у нас.

Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...