MET Group обяви Клайв Търтън за председател на изпълнителния съвет на своята дивизия „Зелени активи“

Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group обяви Клайв Търтън за новия председател на изпълнителния съвет на дивизия „Зелени активи“. С над 20 години международен опит в областта на енергетиката и възобновяемите енергийни източници, той ще съдейства за изпълнението на стратегията на MET за разширяване на производството на зелена енергия.

Клайв Търтън ще встъпи в длъжност на 1 юни 2024 г. След повече от 11 години работа в екипа на МЕТ, Балаш Габор Лехьоч, който до момента заема същата позиция, обяви, че ще бъде в петмесечен отпуск. След завръщането си, ще продължи дейността си като съветник на Бенджамин Лакатош, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на MET Group.

Клайв Търтън е високо квалифициран експерт с над 20 години международен опит в областта на енергетиката и възобновяемите енергийни източници. Като част от кариерата си, участва в развитието на редица успешни бизнеси в сектора – от самото им начало, като впоследствие те се утвърждават на челни места в своите индустрии.

Доскоро, той е главен инвестиционен директор в ACWA Power, един от най-големите и бързо развиващи се разработчици на възобновяема енергия в света. Преди това, като главен изпълнителен директор и председател за Азиатско-тихоокеанския регион във Vestas, ръководи изпълнението на стратегията за преструктуриране и развитие на бизнеса в целия регион.

Преди старта на кариерата си в сферата на енергетиката, Клайв Търтън работи в банковия сектор в продължение на десет години. Първата позиция, която заема, е корпоративен адвокат, с практика в Австралия и Европа.

„Нашата цел е да изградим географски диверсифицирано портфолио от възобновяеми енергийни източници, като понастоящем с тази дейност присъсътваме в 9 европейски държави. Експертизата на Клайв Търтън ще ни помогне значително да разширим представянето си на пазара на възобновяеми енергийни източници“, сподели Бенджамин Лакатош, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на MET Group.

Вижте още: