На тазгодишното технологичното изложение в Хановер Schneider Electric обяви глобална стратегия „Партньорството на бъдещето“Компанията представи последните си иновативни решения в областта на енергийния мениджмънт и лансира платформа за опростено, отворено и ускорено дигитално сътрудничество
 
• Предоставяне на възможности за растеж на бизнеса чрез трансфер на знания, сътрудничество и иновативни дигитални и свързани продукти.
 
• Подкрепа за дигиталната трансформация с цел устойчивост и ефективност в свят с нов енергиен профил.  
 
• Представянето на следващото поколение иновации за енергийно управление, включително разпределителните табла BlokSeT ™ и Okken ™ LV, достига своята кулминация с новата усъвършенствана версия на емблематичния термомагнитен моторен прекъсвач TeSys ™ Giga за дигитална свързаност.
 
• Повишаване на капацитета на EcoStruxure ™ за защита на критично важната промишленост, сгради и инфраструктурни съоръжения от повреди, причинени от късо съединение, земни повреди или неизправности при претоварване.

Рюел-Малмезон (Франция) , April, 2021 В стремежа си да подпомогне общите усилия в глобален план за преход към по-устойчив свят на електрическата енергия Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, представи последните си иновативни решения в областта на енергийния мениджмънт и партньорските програми на тазгодишното изложение в Хановер, Германия.

За да отговори на императивите на глобалния дневен ред, свързани с изменението на климата и с най-важните предизвикателства на 21-ви век вследствие на ускорения енергиен преход и нарастващото търсене на енергия, Schneider Electric обяви глобална стратегия „Партньорството на бъдещето“. Тя се ангажира да даде възможност за екологично възстановяване, като същевременно подкрепя значимите тенденции на масова дигитализация, засилена електрификация, наред с нарастващата роля на свързани нейтив дигитални продукти и софтуер, в стремежа си да осигури устойчивост и енергийна ефективност в необходимите мащаби.
„Партньорството на бъдещето“: отворено, опростено и дигитално

Благодарение на ускорената дигитализация и иновациите в индустрията нашите партньори имат достъп до опростени, отворени стандартни решения, до обучения и трансфер на знания. Така изграждаме модел за партньорство на бъдещето в подкрепа на перспективата за Новия електрически свят. Искаме нашите партньори да сътрудничат открито помежду си, да споделят опит и знания и да се обучават в името на общата полза – като резултат също и в полза на своите клиенти. С повече от 650 000 членове, 300 приложения и над 100 общности нашата отворена екосистема е надежден ресурс за всички участници. Тя позволява сътрудничество с други доставчици на електрическа енергия, предоставя достъп до най-съвременното технологично портфолио, както и възможност за всички членове да работят в крак с бързото развитие на пазарите и да печелят нови клиенти.

MySchneider Partner Program насърчава трансформационни и съвместни решения в рамките на екосистемата за управление на енергията на Schneider Electric, включително подбрано съдържание за партньори.
„Тъй като нашият свят се дигитализира, големите сгради, критично важните съоръжения и инфраструктурата стават все по-зависими от надеждна, непрекъсната мощност“, посочва Надеж Петѝ, изпълнителен вицепрезидент за енергийните продукти в Schneider Electric. „И все пак проблемите, свързани с енергийното осигуряване, са все по-често срещани. Тъй като електрическите мрежи в съоръженията стават по-сложни на фона на бурното развитие на Интернет на нещата (IoT), нарастващия обем на данните и на броя на интелигентните устройства, то надеждността и наличността на захранването дори не подлежат на обсъждане. Електрическите неизправности и непланираният престой поради нарушено електрозахранване могат да бъдат както рискови, така и скъпи, което подлага на сериозно изпитание промишлените и строителните операции. Новите ни решения за електрическа безопасност, надеждност и свързаност предоставят на нашите клиенти и партньори интелигентна технология, способна не само да предвиди, но и да защити активно критично важната инфраструктура и оборудване от последиците на електрическите аварии.“

Schneider нарича тази своя визия All-Electric, All Digital New Electric World (Напълно електрически, напълно дигитален нов електрически свят): свят, задвижван от изобилие от чиста енергия, или с други думи от електричество 4.0. Тъй като електрическите и дигитални решения стават все по-сложни, Schneider има за цел да даде възможност на своята екосистема от партньори да се възползва от опростени продукти за динамичен бизнес процес, които отговарят на търсенето – продукти с нейтив свързаност и с потенциал за постигане на целите за устойчивост и безопасност на електрическата енергия.

Отворени и опростени решения

Стремежът на компанията е за предоставяне на дигитални решения и свързани продукти, които водят до значими резултати за нашите партньори. Schneider Electric представя набор от решения за безопасност, надеждност и свързаност от следващо поколение за критично важни промишлени сегменти, сгради и инфраструктура:

• Новият емблематичен термомагнитен моторен прекъсвач TeSys™ Giga се отличава с нейтив дигитална свързаност и е носител на 56 нови патента. С продукти, лесни за инсталиране и експлоатация, иновативната серия предлага нейтив свързаност в облачната система, подобрена безопасност и мониторинг в реално време.  

• Активното нисковолтово разпределително табло PrismaSeT™ е първият продукт в сектора, който включва вградена облачна свързаност, като по този начин осигурява мигновен достъп до интелигентна алармена система, анализ на консумацията на енергия, справка за важни тенденции, както и превантивни планове за поддръжка.

• Новото поколение прекъсвачи с лят корпус ComPacT™ се отличава с освежен дизайн, отлични експлоатационни качества и значително улеснява дейностите по поддръжката.

• Разпределителните табла от следващо поколение BlokSeT™ и Okken™ LV имат нов дизайн за още по-позитивно ергономично изживяване, а вградената безжична IoT свързаност означава бърз и лесен достъп навсякъде и по всяко време. С лансирането им на пазара Schneider потвърждава ангажимента си да предостави отворени, лесни за внедряване дигитални решения, за да стимулира устойчивост и ефективност, позволявайки сътрудничество в целия сектор и партньорство в духа на Новия електрически свят. Новите програми спомагат за укрепването на позициите на нашите партньори в света на свързаните решения и стимулират индустриалните иновации.

1694504-1

EcoStruxure™ Power защитава критично важната инфраструктура

Тези иновации са обединени в рамките на EcoStruxure™ Power – цялостна, отворена архитектура и платформа, базирана на IoT, която опростява и дигитализира електро-разпределителни системи в името на по-устойчива, стабилна и ефективна експлоатация на съоръженията, като отговаря на основните цели, които касаят енергийното разпределение: електрическа безопасност, наличност/надеждност на мощността, оперативна и енергийна ефективност и киберсигурност. Освен това EcoStruxure ™ Power е проектирана да оптимизира капиталовите разходи за интелигентни решения през фазите на проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на проекти, като минимизира риска и разходите и същевременно увеличава ефективността. Платформата не само позволява по-добра интеграция на чиста енергия, засилва устойчивостта на мрежата и ключовата инфраструктура – тя също така спомага да се избегне непланиран престой (поради нарушено електрозахранване) във време, когато светът се възползва от силата на устойчивата чиста енергия или т. нар. електричеството 4.0. Според изследвания в сектора средните разходи при прекъсване на електрозахранването в болниците възлизат на 8662 долара на минута, докато 98% от организациите докладват, че един час престой им струва над 100 000 долара. С EcoStruxure™ средните очаквани икономии включват 35% спестено инженерното време, 24% икономия на енергия и 20% оптимизация на отпечатъка на CO2. Днес EcoStruxure™ включва в единна общност 500 000 обекта в световен мащаб, свързвайки около 45 000 разработчици и системни интегратори, 3000 субекта на комунални услуги и 650 000 доставчици на услуги и партньори.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...