Компанията International Business Alliance.Bulgaria, създадена от двама българи в Лондон, откри първата по рода си онлайн бизнес мрежа на международния бизнес и култура с българска връзка.

Компанията International Business Alliance.Bulgaria, създадена от двама българи в Лондон, откри първата по рода си онлайн бизнес мрежа на международния бизнес и култура с българска връзка. Алиансът е насочен към обединение на представители на предприемачеството, инвестиционната и финансовата сфера, културните индустрии, образованието, филантропията на глобално ниво.

За броени дни след официалното откриване на нетуъркинг платформата www.ibaconnect.com, към нея се присъединиха близо 150 члена от над 15 държави и 3 континента. Сред тях са редица иновативни и успешни компании от целия свят. Сред първите членове има и институции, бизнес асоциации, професионалисти от различни бизнес сектори, предприемачи, експерти, журналисти и др.

Създателите и екипът на International Business Alliance.Bulgaria развиват новата мрежа с оглед осигуряване на пряк контакт между нейните потребители с цел обмен на идеи, развитие и разрастване на бизнеса на нови пазари и в нови направления. Както споделя един от основателите на платформата, Мирослав Богданцалиев, предприемач и инвеститор: „Ефективна, успешна и належаща в този глобален бизнес свят - така виждам възможността българи с бизнес по целия свят, както и техни чужди партньори, да общуват директно. Всеки познава най-добре условията на конкретния пазар, на който работи и може да помогне с този опит и знания. Стремежът ни е да свържем бизнесите на наши сънародници, да застанем зад идеите на културни институци и благотворителни фондации, да подпомагаме младите хора в техните професионални стремежи и да подчертаем значимостта на корпоративната социална отговорност и филантропия.“

В платформата са включени редица привлекателни бизнес възможности. Потребителите могат да споделят бизнес проекти с цел привличане на партньори и инвестиции, да предлагат и търсят работа, да ползват консултации на международни експерти или да потърсят контакт с официалните Посланици на Алианса относно въпроси, свързани с местни пазари и регулации. Онлайн мрежата позволява на потребителите да създават и участват в професионални групи и събития, да споделят статии и новини от областта на техните бизнес активности, да ползват различни опции за реклама и комуникация.

В момента екипът разработва и образователна секция – IBA Institute, където членовете на платформата ще се възползват от видео тренинги, уебинари, онлайн и офлайн събития и др. с участието на международни експерти и консултанти в различни бизнес и културни области. 

Част от проекта на International Business Alliance.Bulgaria е създаването на официална печатна медия - двуезично бизнес списание Elysium. Списанието достига до българските Посолства, до членовете на платформата, до български и чуждестранни бизнес и културни организации по света. Пилотният брой предизвика запитвания за дистрибуция не само от Европа, но и от Грузия, Южна Корея, Австралия, ОАЕ, Чили, САЩ и много други. В края на месец май се очаква новия пролетно-летен брой на списанието. 

Мисията на първата по рода си онлайн бизнес мрежа, насочена към международния бизнес с българска връзка, е да осигури интерактивна, бърза и надеждна комуникация между българските предприемачи и техните чужди партньори. Не случайно Паола Минекова – съосновател на проекта, художник и мултимедиен дизайнер, подчертава силата на нетуъркинга: „Знам от собствен опит колко голямо е значението на мрежата от контакти. Когато се местех в нова държава - преди да дойда в Обединеното кралство, съм живяла в Холандия, Израел, САЩ, изграждах всичко наново. Знаейки силата на нетуъркинга, и досега съм в непрестанно търсене на контакти и нови срещи. Наблюдавам ежедневно около мен как хората успяват именно благодарение на това. От там е и моето убеждение, че новата платформа ще бъде изключително полезна за развитието и разширяването на бизнеса на нейните членове. Очакваме с нетърпение нашите сънародници на www.ibaconnect.com“.  

Вижте още: