Нови проекти и над 10% увеличение на екипа на Немечек България през предизвикателната 2020 годинаКомпанията привлича опитни специалисти и стартира трета вълна на стажантската си програма

С над 10% се е увеличил от началото на 2020 година екипът на Немечек България - една от първите самостоятелни български софтуерни компании. Така той вече надхвърля 300 специалисти в двата офиса в София и Варна. Това е свързано с разширяването на дейността въпреки предизвикателните времена за икономиката и сектора.

Немечек България стартира нови проекти в рамките на сътрудничеството си със световния лидер в решенията за дигитализиране на бизнеса – японския гигант Ricoh, който точно преди година стана акционер в компанията чрез сделката с DocuWare. От началото на годината е в процес създаването на българско “cloud” звено, което да допълни и подсили екипа на Ricoh и DocuWare в Германия. Паралелно с това у нас започна и изграждането на съпорт екип за обслужване на клиенти на много високо техническо ниво.

“Ние доказахме, че в условия на глобална криза можем да бъдем устойчиви и дори да се разрастваме. Комбинацията от стабилност в несигурни времена, възможност за работа по интересни международни проекти и колаборация с колеги с огромен опит и талант, привлече нови доказани специалисти в семейството на Немечек България.”, обясни Теодора Борисова, Наемане и развитие на таланти в Немечек България. “И в момента продължаваме да търсим професионалисти с експертиза в ReactJS, Java, .NET, JavaScript, Python”, допълни тя.

Ключов фактор за успешното разрастване на екипа е не само наемането на нови таланти, но и задържането на досегашните служители. В това отношение компанията продължава да е с най-добрите показатели в сектора у нас, като повече от половината от хората са в компанията вече над 5 години, а има и такива, които работят в Немечек България от самото й създаване. Въпреки предизвикателните времена и съществуващата практика в сектора, през 2020 година не е редуцирано заплащането, като всички служители са получили в пълен размер и годишните си бонуси.

От началото на 2020 година Немечек България успява да реализира и две вълни на стажантската си програма, чрез която 21 студенти са взети на стаж и успешно продължават професионалния си път в компанията като редовни служители. От тази седмица стартира и третата, есенна кампания, в която се търсят кандидати с желание да се развиват като QA специалисти или да се профилират като C#, Java, ReactJS програмисти.

“Адаптирахме се бързо към новата реалност и през пролетта реализирахме подбора и самата стажантска програма онлайн, а през лятото хибридно – дистанционно и на място. Практиката ни обаче показва, че дори да имаме пълна технологична готовност да работим от разстояние, хората имат нужда от пряко общуване”, обясни Теодора Борисова.

Онлайн форматът обаче дава добра възможност за разширяване на “двуседмичната работилница” за ученици, която Немечек България традиционно организира. Така в нея през 2020 година успяват да се включат 16 гимназисти от различни градове в България, които са избрани от близо 50 кандидати. От тази есен компанията разширява сътрудничеството си със средните училища и чрез включването си в програма за дуално обучение на ученици. Така през тази учебна година петима младежи от СПГЕ "Джон Атанасов" ще прекарват два дни от седмицата вместо в класната стая, в офиса, за да развият уменията си в сферата на ИТ технологиите.

Нови проекти и над 10% увеличение на екипа на Немечек България през предизвикателната 2020 година

Вижте още: