Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа ще бъде открита на 21 юли

Инвестицията за уникалния български стартъп надхвърля 13 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места

19 юли 2022 г., Пловдив – PPS Manufacturing – първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз, ще бъде официално открита в Пловдив на 21 юли. Мащабната инвестиция е на стойност над 13 млн. лв. и покрива изграждането на фабрика с 6000 кв. м. работна площ на комуникативно място в града, собствена производствена линия с най-актуалното производствено оборудване и складово пространство. В допълнение единственият производител на нитрилни ръкавици в Европа ще създаде 100 нови работни места.


Церемонията по откриване на PPS Manufacturing ще бъде специално за региона събитие с участието на много обществени личности и медии, които ще имат възможност да присъстват на официалния старт на производствената линия и тур из новата фабрика.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство. Уникалният проект има потенциала да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес. Пловдивската компания има намерението да задоволява поръчки както на българския пазар, така и на чуждестранния, като им предлага висококачествен продукт и изгодни и прозрачни условия.

PPS Manufacturing се отличава като бизнес с устойчиви и ефективни инвестиции, който залага на внедряването на нови технологии. Компанията предстои да изгради образа на иновативна зелена компания, която да превърне целия жизнен цикъл по производството на нитрилните ръкавици в природосъобразен.

Постигането на такъв производствен процес, внедряването на разнообразни технологични и екологични решения са значими стъпки не само на територията на Европа, но и в глобален мащаб. Тази добавена стойност е единствена по рода си за нашите мащаби и е пример за това как да се стартира интелигентна компания, мислеща едновременно за здравето на хората и бъдещето на бизнеса.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...