site.btaРаботодателите искат да бъде намерено трайно решение за енергийните доставки

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Днес вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с "Газпром" и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. "Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост", обявиха те.

Работодателските организации благодариха за досегашната подкрепа от страна на министерството и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места.

"Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика", заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Вижте още: