Първото у нас състезание за иновации в недвижимите имоти обявява Proptech.BGПървото по рода си състезание за иновации в сферата на недвижимите имоти у нас стартира днес. То е насочено към стартъпи, програмисти, технологични специалисти и софтуерни компании. Тяхната задача ще бъде създаването на концепция или предлагането на съществуващ продукт, който да улесни управлението на съвременните офис сгради – т. нар. Tenant Engagement App.  Победителят ще получи възможност за договор с водеща инвестиционна компания, Lion's Head и управляваните от нея сгради Полиграфия и Мегапарк (София), както и Орегон Парк (Букурещ).
Инициатор на надпреварата е Proptech.BG – общност, която свързва проптех предприемачи, технологични специалисти и корпоративни лидери от имотния бранш в България. Организацията е създадена от Георги Павлов, член на съвета на директорите на AG Capital, най-големият в България холдинг в сферата на инвестициите в недвижимите имоти.
• Победителят ще получи възможност за договор с реален комерсиален клиент, който управлява сгради с площ 150 000 кв. м
• Участниците ще могат да представят идеите си пред българския проптех фонд 3p1

„Вече над година се стремим да свързваме хората от имотния и от технологичния бранш, да създаваме успешни симбиози между двете сфери,  да подобрим и модернизираме сравнително консервативния пазар на недвижими имоти. Tenant Engagement App не е нещо ново, това е утвърден модел, успешно прилаган в цял свят. Смятам, че е време той да бъде адаптиран и за нашите условия. Днес, когато целият свят се дигитализира, волно или неволно, повече от всякога има нужда от работещи проптех проекти”, казва Георги Павлов.

Участниците в състезанието Pitch for a pilot #1: Tenant Engagement App ще трябва да създадат продукт, който, освен да улесни управлението на офис сгради, ще има за цел да подобри здравната им безопасност, както и да подпомогне комуникацията между наемател и наемодател. Това може да бъде изцяло нова концепция или софтуер, по който вече работят.

Голямата награда за победителя е уникална по размер и големина за стартиращи компании – възможност за работа със сградите на Lion's Head Полиграфия и Мегапарк (София), както и Орегон Парк (Букурещ). Участниците ще могат да представят стартъпа си и да получат финансиране от най-новия български проптех фонд 3p1, който активно оглежда пазара за първата си инвестиция в проптех компания.

Състезанието е подкрепено от AG Capital, Lion's Head, Colliers International и Park Lane Developments.

Повече за състезанието желаещите могат да научат на информативен уебинар този четвъртък, 23 юли, от 16:00 ч. , в рамките на който ще разберат:

    • Какво е Tenant Engagement App?
    • Как работят съвременните офис сгради - какви са проблемите и къде има нужда от иновации?
    • Какво представлява състезанието Pitch for Pilot #1 : Tenant Engagement App и защо наградата е добра възможност за стартиращи компании?

Лектори на уебинара ще бъдат Георги Павлов, член на съвета на директорите на AG Capital и основател на Proptech.BG, Елица Ценова, директор Инвестиции, Lion's Head Investments, Жеко Колев, директор 'Корпоративни продажби', ЕМЕА, WeWork, Иглика Йорданова, управляващ партньор, Colliers International и Цвете Дончева, консултант по иновации и стартъп стратегия и основател на Ecosystem.

Говорителите на уебинара ще съставят и журито на конкурса.

Кандидатури ще се приемат до 20 септември 2020.

След уебинара, заинтересованите участници /предприемачи, технологични специалисти и софтуерни компании/ ще могат да се запознаят с Георги Павлов на 4 или 11 август, за да научат повече за проекта.

След вътрешна селекция ще бъдат избрани 3 компании, ще които ще могат да представят концепцията си в рамките на  голям финал с представители на някои от най-утвърдените организации в имотния бранш в страната на Demo Day на 3 октомври.

За участие в уебинара:
https://www.eventbrite.com/e/proptechbg-pitch-for-a-pilot-1-tickets-113596038810

Кандидатствайте и вижте пълните изисквания за участие тук:
https://www.notion.so/Proptech-BG-Pitch-for-a-Pilot-1-992a41e941ea4a79833c5170f8fab0fd

Вижте още: