Работата от вкъщи излага на риск файлове и данниПоследните технологии помагат да си спестим главоболията

Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени работните навици и начина, по който учат децата. Благодарение на цифровизацията в комуникациите тази промяна настъпи със същата скорост, с която новият коронавирус настъпи в България. Работата и ученето от разстояние обаче налага необходимост от подобрено оборудване – система за резервирано захранване, поддържаща безпроблемното функциониране на електронните устройства – UPS (непрекъсваемо токозахранващо устройство).

Непрекъсваемото токозахранващо устройство (UPS) предлага гарантирана защита при прекъсване или смущения на електрозахранването за свързаните към него устройства. Когато отпадне напрежението, UPS-ът се активира незабавно и осигурява резервна мощност и защита от пренапрежение по мрежата. Това е особено важно за работата на прецизно оборудване като компютърна техники, периферни устройства, мрежи, сървъри, центрове за данни и т.н. Ролята на UPS-а е от решаващо значение, тъй като елиминира риска от загуба на ценни данни, скъпо оборудване и материали в производствените процеси. Съществуват множество възможности за приложение на UPS-ите в зависимост от нуждите и мащаба – от домашно приложение, офиси, магазини и хотели до по-специализираните приложения в индустриалните процеси, възобновяемите енергийни и в телекомуникациите. Продуктите с марка APC by Schneider Electric предлагат пълно портфолио от UPS решения, които ефективно гарантират безпроблемната и продължителна работа на свързаното към тях оборудване.

Съществуват три основни типа на непрекъсваеми токозахранващи устройства, работещи спрямо специфичните особености на средата, в която се използват. За домашните потребители са особено подходящи тези работещи в режим на готовност. Те имат батерия, която при отпадане на напрежението захранват свързаните към UPS-a устройства и същевременно разполагат със защита в случай на възникнали смущения по мрежата. Друго технологично решение са известните сред специалистите като Линейно-интерактивни (Line-interactive) непрекъсваеми токозахранващи устройства с автоматичен регулатор на напрежението (AVR). Именно регулаторът подобрява качеството на защита и се справя с широк спектър от аномалии в мрежата. Така лесно се постига 100% сигурна и непрекъсната защита с нулево време за реакция на батерията.

В дигитализираният свят, в който живеем, обемът на данни и информация нараства все по-бързо, безопасното им съхранение е въпрос от особена важност. За бизнес потребителите Schneider Electric разработи иновативна серия микроцентрове за данни. Първото впечатление, което създава серията, е че продуктите са по-малки или са със същите размери като IT шкаф. Те са сглобяеми и могат да се монтират на стена, което им дава предимство в малки пространства. В съседна Гърция центровете за данни C-Series 6U 6 са успешно възприети от бизнеса, тъй като са проектирани да поддържат големи сървъри и с ергономичния си дизайн, увеличават максимално полезното пространството. Работят отлично като част от архитектурата EcoStruxure™, имат възможност за отдалечен мониторинг и Asset Advisor 24/7. Тези услуги предоставят лесен достъп до устройствата и информация в облачното пространство, който е крайно необходим за голяма част от бизнес потребители като хотели, магазини и др.

Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси разходи или за подмяна на повредена техника.

Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...