Schneider Electric открива иновативен демонстрационен център в умната си фабрика у насДемонстрационното пространство Innovation Hub е посветено на IoT технологиите на компанията и ще приема посетители ежедневно
Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизация, открива първия си Innovation Hub в Източна Европа, готов да посрещне посетители от всички страни от региона и извън него. Innovation Hub-ът е демонстрационно пространство, което позволява на посетителите да изживеят IoT технологията на компанията. Той се намира в представителната умна фабрика на Schneider в Пловдив. С тази стъпка компанията засилва оперативното си присъствие в региона, където вече е концентрирано голямо ноу-хау с Център за споделени услуги в Румъния, Регионален логистичен център в Унгария и Технологичен център за Smart Grid (умна разпределителна мрежа) в Сърбия.

В края на 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи най-високото ниво индустриален сертификат в компанията – Smart Factory. За да постигне това, предприятието изпълни амбициозен набор от критерии като: минимум 65% автоматизирани системи, управление на сградата с автоматизирана система,  енергиен мениджмънт, високоефективна поддръжка чрез приложение за добавена реалност и други.

„В основата на този успех е нашата собствена платформа, базирана на IoT – EcoStruxure. Тя се състои от три основни нива – свързани устройства; управление и софтуер; приложения и услуги. Това позволява изграждането на различни архитектури до необходимия мащаб за всеки тип дейност и разположение, при което осигуряваме събиране на данни с визуализация и управление, както и работа с превантивни и предиктивни инструменти за поддръжка. Създадохме този Innovation Hub с идеята да позволим на всички наши партньори и клиенти, както и на студенти, стажанти и млади инженери от региона да изживеят тези нови технологии на живо”, обясни Перт Херман, регионален генерален мениджър на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

Smart Factory е вътрешнокорпоративна програма, която задава стандартизирани изисквания за фабриките на Schneider Electric по целия свят и се прилага и одитира в световен мащаб по абсолютно идентичен начин. „Нашият успех показва, че цифровизацията и зрелостта на бизнеса в Източна Европа вече са на необходимото ниво. Обстановката, изискваща социално и физическо дистанциране доказа, че способността да се следват процесите в нашия завод отдалечено е задължителна в днешно време. В допълнение към ежедневните ни работни задължения сега сме готови да бъдем и домакини на ежедневни посещения в умната фабрика с новия Innovation Hub“, сподели Мария Топчийска, изпълнителен директор на завода на компанията в Пловдив.

По време на сложния за индустрията период на извънредно положение, фабриката не  затваря за нито един ден. Свързаността, визуализацията на данните и функциите за отдалечено управление, дадени от интелигентните системи, са ключов фактор за безпроблемното адаптиране към новата среда. Фабриката и новото пространство Innovation Hub са отворени за посещения ежедневно в работно време след предварително записване.

Schneider Electric открива иновативен демонстрационен център в умната си фабрика у нас

Вижте още: