Шест шампионки на „пистата" на живота вдъхновяват жените с #WOMANISM Сантра, Яна Маринова, Емилия Занкина, Биляна Савова, Гери Турийска и Антоанет Пепе споделят своя път към пълноценна реализация

Тази седмица бе дадено началото на #WOMANISM, движението, което вдъхновява жените да отделят повече време и енергия за себе си, докато се раздават в цяла галерия от социални роли – на майка, дъщеря, професионалист, социално ангажиран гражданин. 

Инициатор на движението за овластяване на жените е веригата магазини за спортни стоки INTERSPORT, който създаде дигиталната платформа #WOMANISM. Тя насърчава всяка жена да повярва в себе си и свободно да определя вида на тялото си, избора си, границите на времето за себе си, здравето си, своето самочувствие и в крайна сметка целия си живот.Така #WOMANISM е „пункт“ за зареждане с енергия, страст и увереност в маратона на живота, който жените пробягват всеки ден.  

#WOMANISM поставя на дневен ред широк кръг важни теми за силата на женското начало, а всяка от тях намира конкретен израз в историята на една реализирана българска жена. Наистина можеш да управляваш времето си за пълноценна личностна изява е посланието на Емилия Занкина, преподавател по политически науки, но и по… модерен балет. Нищо необичайно за първиязам.-ректор на Американския университет в България, практикуваща още йога, както и майка, съпруга и колекционер на приятелства.Писателката, музикант и радио водещ Гергана Турийска никога не съжалява за направения избор.

За нея временният неуспех е попътен вятър, а думата „грешка“отдавана е прогонила от речника си.Сантра е в светлините на прожекторите повече от 18 години като R&B певицаиводеща. Създава своя уникален стил на поведение и излъчване, докато е постоянен обект на критики и натиск да бъде„нещото”, което обществото очаква от нея. Яна Маринова, актриса и продуцент, има куража да се бори, дори когато види насреща си железни аргументи. 

То е, защото носи желязна увереност за дългото бягане и силата да издържи най-трудните 15 метра до върха.Какво означава здраве? Заграфичниядизайнер и основател на фондация МС – „Мога Сам“ Биляна Савова то е победата надедна медицинска диагнозачрез приемането й като спасител, събудил женската ѝ интуиция да се вслуша втялото си.Здравето е и отговорност към себе си на една майка на две пораснали момичета.Без да е перфектна, Антоанет Пепе, популярен влогър и блогър,харесва своето тяло и винаги намира време за себе си. Защото само когато е в отлична физическа и психическа форма, може да даде повече на хората, които обича. Шестте лични истории на жените на #WOMANISM са разказани с видеа на сайта на движението https://womanism.intersport.bg.

INTERSPORTподкрепя жените във всяко тяхно усилие, затова избра да подпомогне Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза със 100 безплатни теста за измерване на костната плътност. Остеопорозата е заболяване, пряко свързано с женското здраве, и може да бъде предотвратено чрез физически упражнения. 

Шест шампионки на „пистата" на живота вдъхновяват жените с #WOMANISM  


Шест шампионки на „пистата" на живота вдъхновяват жените с #WOMANISM  


1571181-3 


1571181-4 


1571181-5 

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...