TP-Link e номер едно в света в доставките на Wi-Fi продукти за десета поредна годинаTP-Link, световен лидер в производството и доставките на мрежово оборудване за индивидуални потребители и бизнес среди, запазва за десета поредна година позицията си на най-популярен производител на Wi-Fi устройства в глобален план, сочат данните на IDC за четвъртото тримесечие на 2020 г.
От септември до декември 2020 г. TP-Link е доставила 18 милиона продукти за безжични локални мрежи (WLAN), с глобален пазарен дял от 17,8% и 1,2 милиарда потребители в световен мащаб. През последното десетилетие компанията остава постоянен лидер в предлагането на продукти за безжични локални мрежи за малкия и домашния офис (SOHO). Също така TP-Link отбелязва впечатляващ ръст в сегмента на бизнес решенията за безжични локални мрежи, особено на пазарите в Европа и Югоизточна Азия. Всички тези устройства се възползват от най-високото качество на TP-Link и технологии като Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E, SDN и много други.
 
„Укрепването на позицията ни на световен лидер в областта на мрежите и призванието за десетата поредна година, в която TP-Link получи тази титла със сигурност е най-подходящият момент да благодарим на всички наши партньори, сътрудници, клиенти и потребители, благодарение на които това е възможно. Заедно с нашите експерти те ни помогнаха да изградим цяла екосистема от професионалисти, за които качеството и непрекъснатите иновации са основни ценности. В бъдеще искаме да продължим да предлагаме на всички потребители достъп до високопроизводителни устройства и качествени връзки, съобразени с най-новите световни стандарти“, отбеляза Анна Чакърова, ръководител продажби на TP-Link България.
 
Благодарение на еволюцията на технологиите, която ще позволи изследването на още по-високи честотни ленти и ще сведе до минимум латентността, ще станем свидетели на размиване на границите между кабелните и безжичните връзки и ще можем да прехвърляме огромен обем данни само за секунда. По този начин през следващите десет години, TP-Link цели да продължи мисията си за постоянно въвеждане на иновации в областта на мрежите и за прилагане на най-новите стандарти, които ще бележат бъдещето на технологиите.
 
Wi-Fi 7: през последните десет години станахме свидетели на забележително развитие по отношение на връзката, което преобрази онлайн средата, като направи прехода към мобилни устройства с постоянна връзка. През 2021 г., новата 6GHz лента определя стандарта Wi-Fi 6E, а светът вече се подготвя за това, което ще донесе Wi-Fi 7: много по-добри скорости, канали до 320 MHz и 4K QAM (с увеличение от 240%, което приближава Wi-Fi на 30 Gbps до реалността). Също така Wi-Fi 7 ще направи възможно въвеждането в домовете ни и на технологията 16 x 16 CMU-MIMO (Coordinated Multi-User, Multiple-Input-Multiple-Output), която ще позволи едновременното предаване на данни без никакво закъснение и ще подобри мрежовата ефективност.
 
Мултигигабитови портове: TP-Link има за цел да подкрепи нуждата на потребителите през следващите десет години да внедряват многогигабитови портове, включително на потребителския пазар. За партита в локална мрежа, стрийминг на живо или работа от вкъщи свръхбързите мултигигабитови портове ще определят ефективността на домашната ви мрежа.
 
Интелигентни домове без неудобни кабели: след като бъде налична 30 Gbps Wi-Fi 7 връзка, тя ще промени начина, по който се свързваме с оборудването в домовете си. По този начин с помощта на обикновен QR код ще можем да свързваме всички устройства, необходими за постигане на перфектната конфигурация за игри или домашно забавление, без да е необходимо да свързваме устройствата с неудобни кабели.
 
Еволюцията на технологията 6G: много е вероятно през следващите десет години технологията 5G да бъде широко приета и обществото вече ще се сблъска с предизвикателствата на стандарта 6G. Изследванията в тази област вече са започнали, а някои държави дори пуснаха експериментално оборудване за тестване на 6G.

За тази технология експертите казват, че ще поддържа много по-сложни приложения от тези, които използваме сега – включително „Виртуална реалност“ (VR), „Разширена реалност“ (AR), мигновена комуникация и „Интернет на нещата“ (IoT). Много от интелигентните устройства на TP-Link ще поддържат технологията 6G и ще могат да се използват в сложни мрежи със стотици, може би дори хиляди свързани устройства.

Вижте още: