1405414Компанията планира да продължи разрастването на екипа си от висококвалифицирани специалисти с капацитет до 1 500 души

VMware e глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, празнува десет успешни години на българския пазар. За този период VMware е увеличила екипа си в България близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона. Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да удвои капацитета си до 1500 души в следващите няколко години.

Иновациите - в основата на българските разработки

С разнороден екип от таланти от над десет националности, в офиса тук се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

Успехът на създадения през 2005 г. център за професионални софтуерни услуги и персонализирани решения (PSCoE) в България е един от факторите за добрите резултати на компанията в региона. Същата година в София отваря врати и лаборатория за иновации с развойна дейност в сферата на технологии с отворен код (Open Source) и Интернет на нещата (IoT).

В допълнение към съществуващите възможности за кариерно развитие в областта на информационните технологии, разработването на продукти и решения, оценката на качеството и техническата документация, екипът в София разгръща експертизата си и в посока бизнес операции – оформят се специализирани екипи със задълбочени знания в областта на финансите, бизнес анализите и бизнес интелиджънс (BI). Всичко това трансформира VMware България от чисто развойно звено в стратегически мултифункционален хъб с богато портфолио от продукти, персонализирани решения и широк спектър от оперативни и бизнес дейности.

„Екипът в България има ключова роля в разработването на продукти и услуги, които помагат на клиентите ни да са по-ефективни и конкурентноспособни. Изминалото десетилетие показа, че VMware България е в основата на иновативните технологии, с които правим дигиталната трансформация на бизнесите на клиентите ни възможна. Планираме да продължим инвестициите си в региона. Наистина се вълнувам за следващата вълна от постижения на екипа ни тук“, сподели по време на посещението си в София Пат Гелсингър, главен изпълнителен директор на VMware.

„През последните 10 години VMware България се превърна в един от най-стратегическите и успешни екипи на VMware на глобално ниво. През годините развихме дълбока бизнес и технологична експертиза и благодарение на това работим по едни от най-иновативните решения на компанията“, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA. „Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие“. 

Вижте още: