Британската технологична компания Endava, листната на нюйоркската борса, се разширява в Полша
Изключително бързо се развиват новите локации на компанията в България

Endava, британският доставчик на технологични услуги от следващо поколение с глобално присъствие и развойни центрове в Централна Европа и Латинска Америка и близки до клиентите офиси в Западна Европа, Обединеното кралство, Съединените щати, Австралия и Сингапур, обяви своето разширяване в Полша.

Като отчита забележителните умения на Google Cloud Platform специалистите в Полша, Endava създава в страната център на Google за високи постижения, чрез който ще обслужва своите европейски клиенти. Центърът ще помогне на други компании да изградят своите Google Cloud платформи, авангардни облачни решения и да прехвърлят съществуващите си работни натоварвания към облака.

„Търсенето на дигитални технологии нарасна експоненциално в световен мащаб, което ни позволява да развиваме нови центрове и да привличаме нови таланти към нашите регионални екипи. Полша със сигурност ще се превърне в един от водещите пазари за нашето развитие, защото тук виждаме голям потенциал за отлични постижения“, каза Клаудиу Константинеску, регионален мениджър за Централна Европа в Endava.

„Endava винаги е имала невероятни екипи, които дават най-доброто на нашите клиенти, а те от своя страна се връщат при нас, за да ни възложат още работа. Така се създава основа за стабилен растеж на Endava като цяло, което отваря нови възможности за нашите хора в компанията: да развиват кариерата си, да поемат нови роли и отговорности, докато се разширяваме. Виждаме голям потенциал Полша да стане част от нашата история на успеха“, сподели Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava.

Британската компанията расте бързо и стабилно и в България. В края на миналата година от Endava обявиха, че след София планират откриване на нови офиси във Варна, Пловдив и Русе. Два месеца по-късно служителите на технологичната компания в Пловдив и Русе вече имат своите работни пространства и възможността да изпитат новия хибриден модел на Endava. Въпреки високите изисквания на компанията към инфраструктурата и удобствата на бъдещите офиси екипите от Пловдив и Русе вече могат да работят от споделените офисни пространства на Regus в Пловдив и The Lounge в „Бизнес парк Русе“.

Британската технологична компания Endava, листната на нюйоркската борса, се разширява в Полша
Докато се разширява с нови локации, Endava продължава да изгражда стабилна фирмена култура, ръководена от ценностите и основната цел на компанията. Тези елементи водят до нейното непрекъснато развитие, оттам и многото нови и вълнуващи възможности за кариера на ИТ специалисти на всички нива.

Вижте още: