България е най-големият източноевропейски пазар на Hyatt с 6 работещи обекта и 7-ми на хоризонта

Предстоящият 7-ми хотел, планиран за 2024 г., затвърждава отдадеността на Hyatt към пазара, в качеството му на най-големия хотелски оператор в България.

Hyatt, един от най-опитните международни оператори в региона и най-големият хотелски оператор в България, засилва фокуса си върху местния пазар, като България се превръща в най-големия източноевропейски пазар на Hyatt. Това постижение следва откриването на няколко нови обекта тази година, последният от които е Hyatt Regency Pravets Resort. Отдадеността на Hyatt да предоставя несравнимо хотелско изживяване в България остава неоспорима, като на хоризонта се очаква откриването на седми хотел - AluaSoul, допълнение към Inclusive Collection част от отличителния World of Hyatt, който се очаква да започне да посрещне гости през 2025 г. Hyatt навлезе на местния пазар с откриването на Hyatt Regency Sofia през 2020 г., за да спечели водещ пазарен дял и да позиционира България като основен пазар в региона само за три години.


Най-големият хотелски оператор в България за 3 години

България заема важно място в стратегическото разширяване на Hyatt в Източна Европа. Портфолиото на компанията в страната е резултат от партньорството с Terra Tour Service, собственик на Hyatt Regency Sofia. Въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, този обект под управлението на Hyatt, днес е на първо място сред 168-те хотела в столицата и се утвърди като основният им представител в България. Успешното партньорство доведе до най-скорошното откриване на Hyatt Regency Pravets Resort, управляван като RIU Pravets Resort преди мащабната реконструкция и репозициониране. Междувременно придобиването на Apple Leisure Group (ALG) от Hyatt отвори възможност за четирите черноморски курорта, които посрещат гости от по-рано тази година.

„Винаги съм отдавал приоритет на дисциплинирания подход към развитието, стремейки се да развивам нашите марки по правилния начин. Това включваше създаването на висококачествен, спомагащ за изграждане на марката хотел, управляван от Hyatt, в столицата, което ни позволи да разберем в дълбочина страната, да развием инфраструктурата и да се възползваме от местните таланти. Успехът ни в България потвърждава, че този подход наистина е рецепта за дългосрочен успех, тъй като очакваме с нетърпение откриването на седмия ни хотел през пролетта на 2024 г.“, споделя Такуя Аояма (Таkuya Aoyama), вицепрезидент „Развитие" в Hyatt.

Ангажиментът на Hyatt към Източна Европа

Присъствието на Hyatt в Източна Европа е съпроводено с ангажимент към растежа и развитието на региона. Дългогодишният опит на компанията в управлението на Hyatt Regency Belgrade и Hyatt Regency Thessaloniki , съответно от 1990 г. и 1999 г. показва неговата отдаденост към източноевропейските пазари като един от най-опитните международни оператори в региона.

В момента портфолиото на компанията включва 13 ексклузивни обекта в региона с общо над 3395 стаи в България, Черна гора, Чехия, Словакия, Полша, Сърбия и Украйна. През следващите 3 години Hyatt планира да открие още 6 хотела в региона, с разширяване в България, Естония, Сърбия, Албания и Хърватия. Следва Румъния. България се откроява като най-големия пазар на Hyatt в Източна Европа, с най-голям брой хотели и стаи, което подчертава стратегическото ѝ значение в плановете за растеж на компанията.

„Източна Европа претърпя невероятни трансформации, а динамиката в региона се дължи на характеристиките на частните компании тук, основани само преди 30 години, и като такива те все още запазват характеристиките на стартиращите предприятия - гъвкавост, опортюнизъм, смелост и бързина. Непрекъснатият икономически растеж в региона на Източна Европа, който надминава този в Западна Европа, предоставя изобилие от възможности за международните хотелски марки както като източник на търсене, така и като дестинация", допълва Такуя Аояма (Таkuya Aoyama), вицепрезидент „Развитие" в Hyatt.

Отпечатъкът на Hyatt в EAME и на глобално ниво

През 2022 г., Hyatt постигна впечатляващ успех, като отбеляза шестата си поредна година като най-бързо развиващата се хотелиерска компания в света. Между 2017 г. и 2022 г. Hyatt открива общо 120 нови хотела (приблизително 23 200 стаи), като 45% от тях са разположени в региона на Европа, Африка и Близкия изток (EAME). Луксозните, лайфстайл и курортни обекти формират 66% от добавените през този период стаи.

В региона на Европа, Африка и Близкия изток (ЕАМЕ) Hyatt разполага с над 200 хотела с общо над 46 000 стаи и над 18 000 служители, включително 7000 в Европа. Компанията разполага с разнообразно портфолио от 18 различни марки, като Hyatt Regency е водеща с 47 хотела (23%).

Hyatt е хотелиерската група с най-много луксозни маркови хотели в курортни места в света с 13% дял на луксозните маркови стаи в световен мащаб. Тя управлява над 1250 хотела с над 304 000 стаи и над 189 000 служители в 76 държави.

За повече информация или за резервация на престой посетете www.hyatt.com.

Вижте още: