ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ обяви завършването на груб строеж на FPI City Tower

Новият проект на дружеството ще отговори на търсенето на премиум офис площи в идеалния център на София.

На работна закуска, в присъствието на медии и бизнес партньори, ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ официално обяви завършването на грубия строеж на FPI City Tower – премиум сграда със смесено предназначение в центъра на София. Новият адрес на бизнеса е бул. „ Янко Сакъзов“ 7, до паметника на Васил Левски. Планира се сградата да бъде изцяло завършена до пролетта на 2025 г.


От страна на домакините присъстваха Марио и Анна Захариеви – основатели на ФеърПлей Интернешънъл АД, Милена Захариева, изпълнителен директор на компанията, Кристина Петрова, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, Олга Стоичкова, асет мениджър и Никола Кузмов, пропърти мениджър във ФеърПлей.

Сред гостите бяха представители на водещи медии, търговски камари и бизнес организации и акционери в публичното дружество ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ обяви завършването на груб строеж на FPI City Tower

Уникалната първокласна локация на сградата предлага перфектната комбинация от изтънченост, удобство и престиж. Отдаваемата офис площ е 9000 кв. м. Офис пространствата предлагат гъвкаво разпределение и функционалност, двоен под, окачени тавани, VRF 3-тръбна климатизация, самостоятелна вентилация във всеки офис, LED осветление с протокол DALI, окабеляване категория 6А. Системата за централен мениджмънт упражнява мониторинг и контрол на всички сградни инсталации, като включва и енергиен мениджмънт. Асансьорите са последно поколение с регенеративни инвертори за възстановяване на до 75% от консумираната енергия. Инсталираната фотоволтаична система за вътрешна употреба ще покрива до 20% от дневните нужди на офис сградата.

FPI City Tower се сертифицира с престижния платинен LEED сертификат (Leadership in Energy and Environmental Design) – най-широко използваната система за оценка на устойчиви сгради в света. Критериите за оценка на сгради, които се използват в LEED сертификацията, са разделени на 6 категории: устойчиво местоположение, ефективно използване на вода, енергийна ефективност, устойчиви материали и ресурси, качество на въздуха в сградата и иновации в дизайна.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ обяви завършването на груб строеж на FPI City Tower

На партерния етаж се предвиждат търговски обекти, заведение за хранене и многофункционална зала. От втори до шести етаж ще бъдат разположени офиси клас А, а от 7 до 13 етаж сградата е с жилищно предназначение.

„Проектът ни е мотивиран от нуждата на компаниите за по-устойчиви, модерни и удобни офис сгради, които позволяват на талантите да разгърнат потенциала си, стимулирани от средата, която ги заобикаля. До този момент строителството на FPI City Tower върви по график и през пролетта на 2025 година ще посрещнем първите наематели в новия им дом.“Сподели Кристина Петрова, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

„Проектирайки премиум сграда, която е не само офисна, но и предлага ексклузивна жилищна площ, стремежът ни е да изградим пространство, което „живее“ 24/7.
FPI City Tower не може и не бива да бъде бърз проект - от закупуването на терена, през промяната на неговото предназначение, през предизвикателствата да поверим проектиране, фасада и интелигентни системи на избрани партньори, които да могат да го изпълнят прецизно и в срок, всичко отнема обективно техническо време. Изчисленията показват, че проектът ще донесе много добавена стойност на акционерите“сподели г-н Марио Захариев, основател и главен изпълнителен директор в компанията.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ обяви завършването на груб строеж на FPI City Tower

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...