Новите тенденции в обзавеждането и дизайна показват на ЕКСПОМЕБЕЛ

Единственото мебелно изложение у нас ще се проведе в Интер Експо Център от 29 март до 1 април

Най-новите тенденции в обзавеждането и дизайна ще бъдат представени по време на ЕКСПОМЕБЕЛ, което ще се проведе от 29 март до 1 април в Интер Експо Център. Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) е съорганизатор на единственото мебелно изложение у нас, което има амбицията да събере професионалисти от региона на Балканите.

Последното издание на ЕКСПОМЕБЕЛ през 2022 г., което се проведе в условия на пандемия, събра фирми от над 10 държави и посетители от цяла Източна Европа. За 2023 г. традиционно в дните на изложението се очаква компаниите от сектор мебелно производство да покажат най-новите решения при корпусните и тапицираните мебели, интериорния текстил, матраците и подматрачните рамки, маси и столове, мебели за офиса и други.

Посетители ще могат да разгледат качествени български мебели, изработени с помощта на най-новите технологии и съобразени със съвременните изисквания за дизайн и екологична устойчивост, които спокойно могат да се мерят с продукцията на големите европейски компании. Успоредно с това ще бъдат представени и най-новите тенденции в обзавеждането за дома, хотела и офиса.

„ЕКСПОМЕБЕЛ дава възможност на компаниите, които предлагат мебели за масовия пазар, да покажат последните си колекции и да представят най-доброто като продукция. На изложението също така ще могат да се видят и много фирми, които работят в областта на поръчковата мебел, така наречените дизайнерски мебели. Смятам, че това е шанс за посетителите – независимо дали са крайни клиенти или компании, да разгледат събрана на едно място продукция, която наистина задоволява всички европейски стандарти и впечатлява с изключително добро качество. Ценителите на хубавите мебели могат да се запознаят с най-новото в областта на обзавеждането и дизайна“, казва проф. д-р Васил Живков, председател на УС на БКДМП.

Според него пандемията вече показа, че онлайн събитията, особено в сектора на мебелното производство и дизайна, не са особено успешни, защото хората предпочитат да разгледат обзавеждането и интериорните решения на живо, да се докоснат реално до мебелите, да поговорят с производителите и да съберат преки впечатления. „Подготвяме интересна програма за изложението, така че участниците и посетителите да успеят да научат новостите от първоизточника, а също и да създадат полезни контакти. Специално за компаниите, които членуват в БКДМП, са предвидени отстъпки като изложители, така че очакваме интерес. Надявам се и този път да впечатлим посетителите с иновативни щандове и атрактивни решения в сферата на обзавеждането и дизайна“, обясни още той.

Новите тенденции в обзавеждането и дизайна показват на ЕКСПОМЕБЕЛ

За втора поредна година ЕКСПОМЕБЕЛ се реализира съвместно с архитектурно-строителната седмица и АТЕСТ Експо, като дава възможност за срещи на фирми от секторитe мебелно производство, архитектура и строителство. На 29 март ще се проведе и церемонията по връчването на наградите на DIBLA DESIGN, която е традиционно най-стилното и престижно събитие за интериорния дизайн. Отличията за най-добри дизайнери и проекти са селектирани от авторитетно международно жури.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...