Търг с начална цена 600 евро/кв. м за последния свободен апартамент в проект KRISTAВсички жилища в проекта в кв. Кръстова вада са вече продадени  

Строителната компания BLD е запазила за целта най-желания имот с площ 109 кв. м  Сградата вече има и Акт 16

Строителната компаният BLD обявява последнoто свободно жилище в проекта си KRISTA,в кв. Кръстова вада, на търг. Апартамент B23, който е сред най-хубавите в проекта, е запазен специално за целта, а всички останали имоти са вече продадени. 

Стартовата цена на търга е 600 евро/кв. м.

Жилището за аукциона е тристайно, с площ 109 кв. м, на четвъртия етаж на сградата. Търгът ще се проведе на 30 майчетвъртък, от 16 ч. в конферентната зала на бизнес център Полиграфия. 

 „Продаваме на търг най-хубавия апартамент в сградата – с южно изложение и гледка към планината, на среден етаж, с обширна тераса от 14 кв. м. Началната цена е с около 50% по-ниска от пазарната му такава. Желанието ни е да дадем равен шанс на всички. Планираме тази практика да стане традиционна за всички сгради на компанията – да запазваме най-хубавия апартамент свободен, след което да го обявим на публичен търг, до който всеки да има достъп”, казва Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD. 

Тръжната документация вече може да бъде купена от офиса на компанията на ул. Тинтява 126, като стойността ѝ е 50 лева. 

Крайният срок за заявки за участие е 28 май, 16 ч. Депозитът за участие в аукциона е в размер на 10%. Спечелилият търга ще има възможност да закупи и гараж към жилището. 

Стъпката на наддаването до достигане на продажна цена в размер на 120 000 евро е в размер на 2000 евро, а след тази сума, стъпката на наддаването ще бъде в размер на 500 евро.

„Обявяването на търг на най-качествените имоти в дадена сграда от години е световна практика. По този начин и двете страни знаят, че са сключили справедлива сделка на пазарна цена. Даваме си сметка, че този механизъм е иновативен за нашия пазар, но решихме да пристъпим към реализацията му, защото се вписва в политиката ни на прозрачност и индивидуален подход към всеки клиент”, казва Димитър Савов.

Квартал Кръстова вада е район, чиято комуникация позволява бърз достъп както до центъра на София, така и до планината. Метростанцията Витоша е на 10 минути от KRISTA, както и Южният парк. В близост са разположени ключови търговски, развлекателни и спортни обекти.

„Районът има изключително голям потенциал. Комуникативен е, центърът на града се намира на три спирки на метрото, Лозенец и Южният парк са в съседство, а Витоша се намира на 10 минути с кола. Интересът на сградите там е засилен, затова не е изненада, че жилищата в KRISTA се продадоха толкова бързо”, казва още Савов.

Правилата за участие в търга прочетете тук.

 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...