БАКБ осигурява по-чист въздух в столицата с екологично чисти автобусиВсе по-актуалната тема за силно замърсения въздух в София налага и все по-неотложни мерки за справяне с проблема. Като банка,която приема грижата за околната среда и насърчаването на природосъобразния бизнес за своя мисия.

Българо-американска кредитна банкалогично направи крачка в тази посока. Банката взе участие в открита процедура за възлагане на обществена поръчка от Столичен Автотранспорт ЕАД с предмет доставка на лизинг на 60 броя газови единични автобуси. Партньорът, с който банката избра да участва в процедурата и вследствие бе сключен договор, е BMC, една от водещите автомобилни компании, предлагащи решения в транспортната индустрия.Лизинговият договор е сключен за срок от 96 месеца, а превозните средства ще бъдат изплащани на равни месечни вноски.

Автобуситес бранда BMCса доставени в края на миналата година и вече се движат по основните и доста натоварени линии на градския транспорт. Това е сериозна заявка за положителна промяна в чистотата на въздуха в столицата ни. Компресираният природен газ, който използват,е с доказани екологични предимства, представлявайки чиста алтернатива на обичайното за градския транспорт дизеловогориво. 

С финансирането на екологичните автобусиБАКБ продължава традициите си в   поддържането на зеления бизнес, а София уверено върви по пътя на един по-чист и приятен за обитаване град, както за столичани, така и за гостите на града.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...