Четири причини защо инвестиционното злато е най-подходящия подарък за Коледа

Иновативният подарък носи изисканост и впечатление.

Коледа е празник, изпълнен с традиции. Една от тях е да си подаряваме подаръци. Всеки го прави, но дали сте запознати къде се корени идеята?

Традицията с коледните подаръци възниква като проекция на подаряването на блага от мъдреците в нощта на Рождество Христово - тамян, злато и смирна.

Всеки от тези дарове има своя символика, но нека се спрем на златото! То се свързва с царете, а християните вярват, че Исус е Царят на царете.

Ето още няколко причини защо златото е специален подарък:


Остава скъп спомен

Инвестиционното злато е под формата на кюлчета. Ако сте мислили да подарите бижу, не! То вече е отживелица, скучен и предсказуем подарък. Освен това всички знаем, че злато се губи лесно, а поверие гласи,че веднъж изгубено то си намира място и никога повече няма да го видим. Кюлчето от своя страна определено е по-разпознаваемо. Освен това, е оригинален подарък с авторски отпечатък и идентичност. Златните кюлчета на Factor I.N. имат уникални релефи по себе си като например 100-грамовото златно кюлче PAMP Fortuna.

Подходящо за колекционери

Тези наши близки винаги са изключително сложни, когато трябва да им изберем подарък. Обикаляме антиквариати, търсим в необятното интернет пространство, но никога не успяваме да намерим точния артикул. Затова можем да помислим креативно. Защо не златни монети? Те са индивидуални и интересни като идея. Колекционерите винаги ще го оценят. Особено ако са с релефни ликове и цели шедьоври върху себе си като с китайска панда или кралица Елизабет II.

Не губи блясъка си

Понякога скъпите ни спомени се похабяват, изчезват, губят, прашасват, а неблагородните метали губят цвета си или ръждясват. Златото е дълготраен, дори вечен спомен. Особено, ако е спомен, окачен на стената или на най-видимия рафт.

Увеличава покупателната си стойност

Знаем, че инвестиционния пазар у нас е ограничен. Инвеститорите предпочитат да инвестират в материално имущество и не случайно. Златото например, никога не губи стойността си, а напротив тя се качва. Този процес е бавен и постепенен, но сигурен. Ако предпочетете да подарите инвестиционно злато - никога няма да сбъркате. И ако все пак то не е успяло да докосне достатъчно човека, който го получава, златото винаги е потенциален предмет за препродажба.

Четири причини защо инвестиционното злато е най-подходящия подарък за Коледа

И в заключение - златото е идеален подарък. То е дар за царе и за наистина ценни хора. Ако точно тази ценност се измерваше в метал, то със сигурност той щеше да е злато. Празниците наближават, а колкото по-притиснати сме от времето, толкова по-труден става нашият избор. Но винаги можем да се облегнем на златото, защото то е сигурен подарък с постоянна стойност, винаги положителна.

 Четири причини защо инвестиционното злато е най-подходящия подарък за Коледа

 Четири причини защо инвестиционното злато е най-подходящия подарък за Коледа

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...