ЕС е изправен пред енергийна, финансова, ценова и миграционна криза

Състоянието на ЕС в момента е трагично.

Ежегодната реч на председателя на Европейската комисия, помпозно озаглавена „Състоянието на Съюза“ беше абсолютно излишна, с оглед на всички мерки и решения, които се вземат.

Европейският съюз е изправен пред енергийна, финансова, ценова и миграционна криза. Вместо да работи за решение на тези проблеми, нашият съюз се занимава с безумия като икономическото самоубийство, наречено „Зелена сделка“.

Щетите, нанесени от политиките на зелените и социалистите в #Европа, са почти непоправими. Мерките, обявени от фон дер Лайен, няма да подобрят нищо за обикновените европейски граждани.

ЕК иска да продължава с данъците върху полезните изкопаеми, без да разбира, че именно проекти като „Зелената сделка“ са причината за високите цени на горивата. Още преди вероломното руско нападение срещу #Украйна, цените на горивата тръгнаха нагоре. Много проста икономическа логика - когато обявиш, че се отказваш от изкопаеми горива, единственият начин компаниите, които ги произвеждат да повишат печалбата си, е като намалят доставките.

Едно изказване на фон дер Лайен ме изуми. То е и символ на цялостната неспособност на тази жена да води Европа по време на гореспоменатите кризи. Тя отбеляза недостига на работна ръка по европейските летища, причинили опашки през летния туристически сезон. Не каза обаче, че допълнителните данъци, наложени на авиационния сектор, ще ударят именно работещите в тази индустрия, както и най-бедните в нашите общества. Фон дер Лайен се възмути и от факта, че има недостиг на работна ръка в сектора на шосейния транспорт. И въпреки това дискриминационният пакет „Мобилност“ е факт.

Защо тази жена не проумява, че налагайки данъци и административни пречки, задушава конкуренцията и убива бизнеса? Съвсем не е сложно

ЕК трябва прагматично да разгледа как светът се е променил от 2019 г. до сега. „Зелената сделка“ беше измислена в свят и за свят, който вече не съществува. Европа трябва да се събуди.

Европейските институции трябва да започнат да мислят как да улеснят гражданите във времена на криза. Това минава през използване на ядрена енергия, суверенни източници на електроенергия като въглищата и разбира се пълно преразглеждане на глупостта, наречена „Зелена сделка“.

 

Вижте още: