Global Finance връчи на УниКредит Булбанк приза  „Най-добра банка в България“ за 2016 г.Международното финансово списание Global Finance награди най-добрите банки в света по време на годишната среща на Международния валутен фонд във Вашингтон този уикенд. Класацията на изданието е резултат от годишно проучване в над 150 страни в цял свят.

Наградата „Най-добра банка в България“ за 2016 г. беше връчена на УниКредит Булбанк. От името на банката призът получи Любомир Митов, главен икономист на УниКредит за ЦИЕ. (на снимката г-н Митов е заедно с издателя на Global Finance Джоузеф Джарапуто).

Изданието посочва, че критериите за избор включват стратегически партньорства, показатели за финансова стабилност, конкурентни цени, въвеждане на иновации и др. В журито по избора влизат редакторите на списанието, пазарни анализатори, консултанти и др.

“Класацията не търси да награди най-големите банки. Стремим се да намираме онези, които превъзхождат конкурентите със своята визия за развитие и сила на съответните пазари. Банките в целия свят се сблъскват с много насрещни ветрове – геополитически рискове, нестабилни икономически и пазарни условия, непрекъснато променяща се регулаторна среда. Отличаваме онези банки, които въпреки тези условия успяват да покажат най-добрата на пазара способност да отговорят на потребностите на клиентите“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance.

През изминалата година УниКредит Булбанк е номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Тя запазва тази позиция и през първите шест месеца на 2016 г. Устойчивият бизнес модел се допълва от систематичен фокус към непрекъснато инвестиране в развитие на иновации в полза на клиентите.

Неотдавна Global Finance обяви УниКредит Булбанк и за “Най-добра дигитална банка на потребителите“ 2016.

Global Finance се чете в 188 страни по света. Сред аудиторията му са висши мениджъри, икономисти, финансисти и др., както и над 8000 международни инвеститори с обхват от повече от 80% от активите под професионално управление в световен мащаб.

Пълна информация за класацията „Най-добра банка“ по страни е достъпна на: GFMag.com

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...