NuScale отчете загуба от над 48 млн. долара за първото тримесечие на 2024

Американската компания NuScale отчете приходи от 1,4 млн. долара и нетна загуба от 48, 1 млн. долара за първото тримесечие на 2024 г. Сред причините за по-високата нетна загуба компанията посочва „продължаването на прехода ни от дейност, базирана на проучвания и разработки, към търговски операции“.

„Значимостта на технологията за ММР (малки модулни реактори) на NuScale за краткосрочно внедряване никога не е била по-голяма, отколкото в днешното бързорастящо търсене на енергия“, подчерта президентът и главен изпълнителен директор на компанията Джон Хопкинс. „Светът разбира, че ядрената енергия е единствената опция за надеждна, безвъглеродна базова енергия 24/7 и технологията на NuScale е оптимално позиционирана да посреща тази нужда на бъдещите си клиенти“, допълва той.


VOYGR на NuScale е малък реактор с вода под налягане с мощност от 77 мегавата. Според компанията повече от 10 държави, включително Полша и Румъния, обмислят изграждането му. Очакваше се първият проект на NuScale в щата Юта, САЩ, да започне през 2029 г., но той беше прекратен през ноември 2023 г.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...