ОББ започва предлагането на Google Pay за своите клиентиВсеки клиент на ОББ, който притежава карта Mastercard®, вече може да я добави към Google Pay през приложението за мобилно банкиране ОББ Мобайл и да извършва мобилни плащания лесно и бързо

Обединена българска банка, част от белгийската финансова група КВС, е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни и кредитни карти Mastercard®, издадени от банката, чрез услугата Google Pay. По този начин клиентите, използващи смартфони, могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в приложения или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay, както и да теглят пари от банкомат безконтактно.

Google Pay е дигитален портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е сигурен начин за извършване на бързи и лесни безконтактни плащания в магазини, приложения и интернет.

Добавянето на карта към Google Pay отнема само няколко минути. За целта клиентът трябва да има изтеглено мобилното приложение ОББ Мобайл и чрез него да добави своята карта Mastercard® към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците.

За да извърши плащане, клиентът трябва просто да отключи своя смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближи до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

Новото безконтактно решение е иновативно и сигурно. С Google Pay не е необходимо клиентите да разполагат с пари в брой, банкови карти, както и да докосват повърхности като ПИН подложки и сензорни екрани, което в условията на продължаваща епидемиологична обстановка е предпочитан начин за разплащане от все повече потребители.

„Непрекъснато се стремим да удовлетворим нашите клиенти. В ОББ вярваме, че ще поставим банката „в джоба“ на всеки човек. Със стартирането на Google Pay за пореден път ще донесем повече свобода и удобство за клиентите, позволявайки лесни и безопасни плащания. Плащане с един клик. Скорошният опит с пандемията ускори приемането на нови решения за мобилно банкиране от българските потребители и ОББ е начело на въвеждането на такива иновации“, коментира Питър Рубен, кънтри мениджър на KBC Груп в България.

Вижте още: