Болница вита стана на 32 години

На 04.01.1992 г. отваря врати първото частно здравно заведение в София - ВИТА.

Идеята за създаването на медицински център, който да предлага на пациента качествена медицинска грижа, диагностика и лечение, се ражда няколко месеца по-рано. Този център е сбъднатата професионална мечта на д-р Стоянка Стойнова и д-р Тихомир Савчев.

Днес отбелязваме 32 години на Болница ВИТА - доболнична (ДКЦ) и болнична (МБАЛ). Болница ВИТА разполага с две бази в София – на ул. Драговица №9 и на ул. “Филип Кутев“10. МБАЛ ВИТА разполага с 13 отделения и клиники, 8 операционни зали, индивидуални родилни зали, комфортни студиа за престоя на пациентите. В диагностично-консултативнитекабинети преглеждат лекари с над 30 специалности.


Очаква ни една нова вълнуваща година, наситена с много събития, насочени към профилактика, повишаване на здравната култура и удовлетвореността на нашите пациенти. Възстановяваме програмата за лоялност, с която ще подарим на нашите дългогодишни пациенти и техните семейства преференциални условия за ползване на медицински услуги.
Месец януари е посветен на бебетата на ВИТА с кулминация на 21 януари - Ден на родилната помощ, когато ще отбележим раждането на БЕБЕ 10 000 в нашето родилно отделение. Ще стартираме нов подкаст, посветен на забременяването, в който ще гостуват водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози и други експерти, за да споделят своя опит и препоръки към бъдещите родители.

На 10 февруари ще отбележим 13-ия рожден ден на ВИТА Инвитро център с Ден на отворените врати.

Посвещаваме месец март на борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. С информационна кампания за различните методи за лечение, предлагани в Болница ВИТА, ще отбележим Световния ден за борба със затлъстяването.

По повод Световния ден на здравето през април, ще предложим специални профилактични пакети, за да подпомогнем превенцията на различни заболявания.

Месец май 2024 г. ще бъде посветен на златната възраст с акцент върху лечението на заболявания при възрастните хора.

А в първите дни на лятото ще подготвим изненади за най-малките ни пациенти с отбелязване на Международния Ден на детето и различни активности в месец, посветен на детското здраве.

Ще Ви информираме как да се справите с алергиите, да се погрижите за кожата си и да се предпазите от слънчеви изгаряния и летните вируси. Ще отбележим годишнината на

Центъра по изгаряния на ВИТА, както и Световната седмица на кърменето през август.

Ще подготвим семействата за първия учебен ден в ясли и детски градини с пакети за профилактични изследвания на децата.

За втора поредна година ще посветим месец октомври на женското здраве и красота със специална Седмица на красотата с участието на екипа на Отделението по пластична и естетична хирургия на Болница ВИТА.

Ще обявим и началото на традиционния фото конкурс за лице на календара на ВИТА. На 3 октомври ще станат 13 години от първото му издание!

На 6 октомври ще празнуваме заедно 20-ия юбилей на МБАЛ ВИТА.

Продължаваме да превръщаме нашите събития в традиции с месец ноември, посветен на мъжкото здраве.

И ще завършим годината с коледни изненади за нашите пациенти!

Честит рожден ден на ВИТА, който се надяваме да почувстват всички пациенти, които споделят с нас тревогите и щастливите си моменти.

За много години!

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...