cargo-partner разширява присъствието си във Великобритания

Логистичният доставчик официално завърши процеса по придобиване на компанията Aztek International Freight в Обединеното кралство

София, 14 юни 2022 г. cargo-partner официално завърши процеса по придобиване на компанията Aztek International Freight във Великобритания, с което разширява мрежата си с два нови офиса в Източен Лондон и Брадфорд.
Малко повече от година след като cargo-partner откри първи офис в Манчестър, компанията завърши придобиването на Aztek International. През 2021 г. бяха закупени една трета от акциите. С придобиването за последните 15 месеца екипът на cargo-partner във Великобритания нарасна от 13 на 55 служители в трите ключови локации.


Силна европейска мрежа и опит след Brexit

Щефан Краутер, главен изпълнителен директор на cargo-partner, обяснява стратегическото значение на инвестицията: „Работим заедно с Aztek от 15 години, през които си помагахме и развивахме бизнеса и на двете компании. Това придобиване значително ще допълни портфолиото ни от услуги, особено тези в групажния автомобилен транспорт. Освен това екипът ни ще продължи да подпомага клиентите и да осигурява функционирането на веригите им на доставки в цяла Европа. Непрекъснато ги консултираме относно митническите изисквания след „Брекзит“.

Съсредоточаване върху спешните решения

Освен митническите процедури след Брекзит cargo-partner насочва фокуса си върху експресни решения за транспорт с изключително кратки срокове на реакция и на доставка. От откриването на клона във Великобритания cargo-partner организира спешни въздушни превози за клиенти от автомобилната индустрия и търговията на дребно.

Стратегическа експанзия в Западна Европа

Логистичният доставчик със седалище в Австрия има много силно присъствие в Централна и Източна Европа. Наскоро компанията инвестира значително в разширяването на мрежата си от офиси и в Западна Европа. Освен съществуващите вече 20 години офиси в Германия и Бенелюкс cargo-partner наскоро добави Ирландия, Италия, Испания, Швеция и Обединеното кралство към своята мрежа и сега има представителства в най-важните пазари в региона. Укрепването на мрежата ѝ в Обединеното кралство е важна част от стратегическите планове за развитие на компанията в Западна Европа през 2022 г. и след това. cargo-partner има силно развита организация в Азия, която сътрудничи интензивно с европейски логистични фирми. „Това е техният бизнес и ние можем да им помогнем и да им предложим предимствата на мащаба и консолидацията. Готови сме и да обсъдим, ако някой от нашите агенти и партньори иска да се присъедини към групата ни“, казва Роланд Керн, директор за глобалното развитие на мрежата.


Доставките от и до България
В България карго-партнер предлага на своите клиенти пълен набор от логистични услуги, карго застраховки и 24/7 проследяемост на пратките. Добрата комуникация в международната мрежа на карго-партнер осигурява надеждни и бързи доставки за бизнеса. През последните две години услугите включват и митническо представителство и възможност за складиране във Великобритания. От 2018 година съществен фокус при дейността на българския клон е складовата логистика и оптимизирането на складовото стопанство на клиентите.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...