DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на минерална и изворна вода в цяла България

През 2022 г. любимата на милиони българи минерална и изворна вода DEVIN празнува своя 30-и рожден ден. По повод юбилея компанията се ангажира с реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ се реализира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Като пазарен лидер „Девин“ ЕАД осъзнава своята роля да полага грижа за обществото и да вдъхновява с примера си. Сред източниците на вдъхновение са старите български традиции, свързани с построяването и използването на чешми за обществена употреба. Кампанията има за цел да построи мост между традициите и бъдещата употреба на източниците на минерална и изворна вода.„Приемаме доверието, което потребителите имат в нас вече 30 години, като голяма отговорност. Затова вярваме, че е наш дълг да обърнем внимание на естествените източници на минерална и изворна вода, като положим усилия за тяхното реновиране и съхранение. Неслучайно избрахме датата 22 март – Световен ден на водата, за да дадем старт на инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“. Надяваме се, че благодарение на нея ще възстановим една забравена традиция, но и ще съхраним чешмите за обществено ползване за идните поколения,“ каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД.

„С тази инициатива напомняме, че като хора наш дълг е да върнем на природата и обществото онова, което ни дават, като възраждаме традициите, показваме уважение към бъдещето и възпитаваме чрез личен пример и вдъхновение“, Кремена Цветкова, началник отдел „ПР, комуникации и издания“ на НСОРБ.

Конкурсът се осъществява съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, има възможността да кандидатства с проект за реновирането й. Срокът е до 16 май 2022 г. След краят му петчленно жури ще определи обектите, които ще бъдат реновирани през лятото.

DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на минерална и изворна вода в цяла България

Инициативата е част от дългосрочната кампания на „Девин“ ЕАД „Извор на промяна“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. Сред основните политики на компанията е както грижа за служителите, така и в дългосрочен ангажимент към обществото, неговото блаогсъстояние и подобряването на околната среда. С реновацията на чешми за обществено ползване компанията се надява да вдъхнови хората и да повиши тяхната ангажираност към подобряване и поддържане на заобикалящата ни среда.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...