Хитачи Енерджи разширява производствения си капацитет за високо напрежение в Севлиево, България

Във връзка с 60-годишния юбилей на предприятието Hitachi Energy разшири и модернизира фабриката си за високо напрежение в Севлиево, България, за да отговори на нарастващото търсене на продукти за високо напрежение в световен мащаб.

Заводът е построен през 1962 г. и с течение на времето преминава през различни трансформации по пътя си към модернизиране и разширяване на производствения си капацитет. Днес той заема площ от 74 000 кв. м. и произвежда високоволтови компоненти за елегазови изолирани разпределителни устройства (GIS) генераторни прекъсвачи (GCB), шкафове за управление, (LCC) и уредби с кондензаторни батерии (MECB).

Заводът разполага с най-модерно оборудване и автоматизация на процесите, за да се постигне високо качество, да се намали времето на производство и да се подобрят навременните доставки.

„В нашето динамично време е гордост да видим как този глобален технологичен лидер реализира своите идеи именно тук в България и то с иновативни решения“, каза президентът Румен Радев. „На първо място трябва да отбележим, че Хитачи Енерджи България е инвестиция не само в модерни технологии, а най-вече инвестиция в човешки капитал“, допълни той.

Румен Радев подчерта, че компанията е желан работодател, предоставяща нови възможности за развитие в международна среда.

„Нашата производствена база в Севлиево е част от обширната глобална продуктова мрежа за високо напрежение на Hitachi Energy,” каза Андреа Броняра, управител на Хитачи Енерджи България и мениджър Производство. „Ние доставяме продукти, които помагат за подобряване на безопасността, надеждността и ефективността на електрическите мрежи, като същевременно намаляват въздействието върху околната среда.”

Официален гост на събитието бе и Александър Пулев, министър на иновациите и растежа.

Фирмата оперира в България над 40 години и се гордее със своите завод за производство на модерно оборудване за високо напрежение в гр. Севлиево, център за развойна дейност и конструкторско бюро за нови технологии и оборудване в гр. София, търговски офис, звено за цялостни проекти „до ключ“ и център за комплексни сервизни услуги в енергетиката в гр. София.

В момента в Хитачи Енерджи България работят над 800 служители, като компанията продължава се развива и да увеличава своя капацитет и да предоставя водещ опит в индустрията, задълбочени познания в областта и пионерски технологии, които помагат за ускоряване на енергийния преход.

Хитачи Енерджи разширява производствения си капацитет за високо напрежение в Севлиево, България

Вижте още: